'Naam Arne Slot valt bij trainerszoektocht Chelsea'

'Naam Arne Slot valt bij trainerszoektocht Chelsea'

Arne Slot staat op een lijst met mogelijke nieuwe trainers van Chelsea. Dat wist The Guardian maandag te melden. Mauricio Pochettino is topkandidaat om het stokje na dit seizoen over te nemen, maar mocht dat niet gebeuren, dan is Slot een van de andere kandidaten.

Chelsea stuurde kort geleden nog Graham Potter de laan uit, die op zijn beurt begin dit seizoen juist voor zo'n 25 miljoen euro was overgenomen als vervanger van Thomas Tuchel. Inmiddels staat Frank Lampard aan het roer als interim-trainer, maar sorteert de club alvast voor op het komende seizoen. De gesprekken met Pochettino gaan de goede kant op, weet de doorgaans betrouwbare Engelse krant.

Toch houdt Chelsea ook rekening met een scenario waarin Pochettino niet de nieuwe trainer wordt. In dat geval lijkt Vincent Kompany (Burnley) de voornaamste kandidaat, maar ook Ange Postecoglou (Celtic) en Slot worden nadrukkelijk genoemd. Eerdergenoemde kandidaten Luis Enrique en Rúben Amorim lijken geen serieuze opties meer te zijn.

'Onmogelijk te zeggen'
Slot zelf sprak zich zondag na de 3-1 zege op FC Utrecht nog eens uit over een eventueel vertrek. "Ik ben hartstikke blij met hoe ik hier kan werken. We zijn heel tevreden met elkaar. Maar het is ontzettend moeilijk om in de toekomst te kijken", zei hij daarover. "Je wil misschien horen dat ik sowieso blijf, maar in de voetballerij is dat bijna onmogelijk te zeggen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties