Slot over FC Luzern: ''De weerstand zal voor ons redelijk hoog zijn''

Slot over FC Luzern: ''De weerstand zal voor ons redelijk hoog zijn''

Trainer Arne Slot hecht niet heel veel waarde aan het 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag omdat Feyenoord voor het grootste deel van de wedstrijd met beoogde reserves en jeugdspelers aantrad.

"Ik vind dit geen reële afspiegeling van wat je normaal gesproken van ons ziet omdat wij voor het allergrootste deel van de wedstrijd niet met onze basisspelers hebben gespeeld", aldus Slot voor de camera van RTV Rijnmond. "Desondanks hebben we nog een aantal kansen gehad. Met name Robert (Bozenik - red.) is nog een aantal keer in scoringspositie gekomen. Maar het waren wel lange minuten."

De trainer ziet wel het nut in van de oefenwedstrijd. "Het is bijna een nieuwe voorbereiding, zou ik zeggen, omdat je nu een nieuwe centrale verdediger hebt, Alireza is wat later aangesloten. Dan ben je nu aan het kijken van 'wat is de beste samenstelling en wat is de beste manier voor deze samenstelling van de huidige spelersgroep?'", zo vervolgt Slot, die ook nog aangeeft dat Gernot Trauner tot nu toe zowel op de training als tijdens de wedstrijd aan de verwachtingen voldoet.

Slot blikt ook al even vooruit op de uitwedstrijd van aanstaande donderdag tegen FC Luzern, waar de nu grieperige Justin Bijlow gewoon in de basis zal starten. "Ik heb uiteraard al wat beelden gezien van die tegenstander. De Zwitserse competitie: we hebben natuurlijk pas geleden tegen Young Boys gespeeld en gezien hoeveel moeite we daarmee hadden. Onze tegenstander heeft onlangs tegen Young Boys gespeeld en dus kunnen we redelijk goed inschatten wat de weerstand zal gaan zijn. Iets dat veel moeilijker was tegen Drita, want hun tegenstander Decic (in de eerste voorronde van de Conference League - red.), kenden we ook niet. De weerstand zal voor ons redelijk hoog zijn."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties