Slot over blessure Hartman: "Laten we ook hier het beste van hopen"

Slot over blessure Hartman: "Laten we ook hier het beste van hopen"

Zeker met de gedachte dat Feyenoord weer drie punten heeft gepakt, was het simpelweg genieten zondagmiddag. In De Kuip werd er gespeeld tegen FC Utrecht en mede door de snelle openingstreffer van FC Utrecht lag de wedstrijd helemaal open. De Rotterdammers konden ondanks een 0-2 achterstand toch de leiding pakken over de wedstrijd en na een geweldig doelpunt van Igor Paixão werd de comeback gestart. Mede dankzij Leo Sauer en Dávid Hancko eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 4-2.

"Ik vond dat wij echt een hele goede wedstrijd vandaag hebben gespeeld", oordeelt Arne Slot direct na afloop tegenover de camera van ESPN. "Van de tweede tot laatste minuut en dat klinkt misschien gek. We hebben twee dingen niet goed gedaan. Dat is de eerste corner verdedigen en daarna in het countermoment kun je ook vinden dat we het beter hadden moeten doen. Maar verder hebben ze bijna geen kans gehad. Van een 0-2 achterstand tegen een sterke ploeg als Utrecht zo terugkomen, dat was indrukwekkend wat mij betreft."

FC Utrecht kreeg totaal geen ruimte om op te bouwen, maar volgens Slot was dat niet eens specifiek de opdracht aan zijn selectie. "Zoals je vandaag hebt gezien, hebben wij ook na de 0-1 vijf tot zes dreigende momenten gehad alvorens het 0-2 werd. Elke keer als wij de bal hebben en hij achter gaat, schiet de keeper de bal zover als hij kan richting onze helft. Al zouden wij het willen, is dit wat wij met enige regelmaat meemaken. Er is wel eens een keer een uitzondering, met volgens mij Heracles. Voor het overige zie je vooral dat wij heel veel aanvallen en met de doeltrap de bal weer veroveren."

De Slowaken
Dávid Hancko speelde vandaag zowel centraal in de verdediging als linksback en maakte op beide posities een goede indruk. "Dávid is een geweldige speler, om wat jullie zien, maar ik zie ook nog dagelijks hoe hij bezeten is om beter te worden. Elke seconde probeert hij beter te worden, elke bespreking is er niemand die beter oplet dan Dávid, elke training beleeft hij geweldig: ik wil bijna zeggen dat je geen betere prof kan bedenken. Hij zit zeker in de top drie qua beleven van het voetbal."

Na afloop sprak Hancko met mooie woorden over zijn landgenoot Leo Sauer en ook Slot ziet zijn ontwikkeling als erg gevraagd wordt naar zijn snelheid. "Leo was al snel en ons fysieke programma onder leiding van de fysieke staf zorgt ervoor dat elke speler nog sneller wordt. Dat zie je dan terug. Als je vandaag het tempo ziet dat wij hebben gedraaid nadat we 0-1 achterkwamen, dan moet je fysiek wel heel goed en sterk zijn."

Blessure Hartman
Slot kan nog geen update geven over de blessure van Quilindschy Hartman, die uitviel met pijn aan zijn knie. "
Dat is afwachten. Bij Calvin hield ik mijn hart vast en dat is eerlijk gezegd nu niet anders. De vorige keer viel met het Calvin reuze mee, dus ik kan alleen maar hopen dat dat nu ook zo is. Dit is ook een speler die een verleden heeft met een kruisbandblessure. Toen hij in de Onder 21 zat heeft hij heel lang niet bij ons kunnen aansluiten omdat hij van zo’n zware blessure terugkwam. Het is nu nog te voorbarig, maar laten we ook hier het beste van hopen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties