Stengs: "Het is wel snel gegaan en daar ben ik blij mee"

Stengs: "Het is wel snel gegaan en daar ben ik blij mee"

De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht kende meerdere bijzondere momenten. Naast de razendsnelle openingstreffer, de mooie kanonskogel van Igor Paixão en het doelpunt van Leo Sauer was er ook de rentree van Calvin Stengs. De middenvelder raakte een aantal weken geleden geblesseerd en is sneller terug dan in eerste instantie werd verwacht.

"Het is wel snel gegaan en daar ben ik blij mee", begint Stengs tegenover ESPN. "Ik kreeg die tackle en eigenlijk had ik het gevoel dat er iets ernstigs aan de hand was. Daarna ga je testen doen en vervolgens komt daar een uitslag uit. Het bleek dat het goed was en dat ik een soort botkneuzing had opgelopen. Het had anders af kunnen lopen."

Nadat Stengs in het veld kwam vielen er drie doelpunten aan de kant van Feyenoord. Of dit mede komt door de andere invulling van het middenveld? "Ik denk dat wij wel het meest op deze manier hebben samengespeeld dit seizoen, waardoor er misschien een betere connectie is. Maar ik wil ook niet zeggen dat als Ramiz speelt het direct anders is."

De creatieve middenvelder kwam na 54 minuten voetballen binnen de lijnen en kreeg een duidelijke opdracht mee van Arne Slot om de achterstand om te draaien. "Ik moest energie erin brengen en vervolgens tussen de linies proberen aanspeelbaar te zijn en het spel te maken. Eigenlijk vond ik dat we in de eerste helft ook de betere partij waren, maar scoren zij twee keer. Gelukkig konden we het omdraaien in de tweede helft. Ik ben blij dat ik weer op het veld sta en het team kan helpen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties