Feyenoord wint voetbalgevecht van FC Utrecht na sterke comeback

Feyenoord wint voetbalgevecht van FC Utrecht na sterke comeback

Een waar voetbalgevecht tussen Feyenoord en FC Utrecht is geëindigd in het voordeel van de Rotterdammers. Dit betekent dat het elftal van Arne Slot erin is geslaagd om te profiteren van de nederlaag bij PSV. Dankzij de doelpunten van Igor Paixão, David Hancko, Leo Sauer en een eigen goal van Oscar Fraulo hebben de Rotterdammers een comeback voltooid.

Terwijl Het Legioen nog applaus gaf aan Jens Toornstra die na anderhalve minuut direct een corner mocht nemen, legde de oud-Feyenoorder de bal strak voor de goal en kon Othman Boussaid de afvallende bal met een droge schuiver langs Timon Wellenreuther schieten. Juist de verdediging waar de Rotterdammers de afgelopen weken op konden rekenen zorgt er nu voor dat het elftal van Slot binnen 88 minuten een achterstand moet wegwerken. Voor de neutrale voetbalfan is het voordeel van de snelle openingstreffer dat de wedstrijd direct helemaal open kwam te liggen. Naast het doelpunt voor FC Utrecht, kreeg Feyenoord binnen het eerste kwartier ook twee grote kansen via Santiago Gimenez en Yankuba Minteh.

Feyenoord wint voetbalgevecht van FC Utrecht na sterke comeback

Hoewel Feyenoord tegen een achterstand aankeek, werd het na twintig minuten voetballen wel duidelijk dat de doelman van FC Utrecht een zware middag ging krijgen. Zowel Mats Wieffer als Igor Paixão gaven met goede mogelijkheden snel een vervolg aan de eerdere kansen van Gimenez en Minteh, maar toch waren het de Domstedelingen met het tweede doelpunt van de middag. Na een scherpe pass werden de Rotterdammers te kijk gezet en probeerde Hartman de bal nog te bereiken, maar leverde dit juist een penalty op. Sam Lammers verdubbelde vervolgens de score vanaf elf meter.

Het elftal van Slot had vervolgens nog een klein kwartier tot de rust om ook op het scorebord terug te knokken in het voetbalgevecht in De Kuip, echter had Paixão slechts vier minuten nodig om de aansluitingstreffer te scoren. Van een meter of 25 vloog een kanonspegel van de Braziliaan tegen het net. In het restant van de eerste helft zat Feyenoord prima in de wedstrijd en werd er nog één serieuze kans gecreëerd uit een corner, maar tot gelijke hoogte kwamen de Rotterdammers niet.

Feyenoord wint voetbalgevecht van FC Utrecht na sterke comeback

Beide teams lieten bij de start van de tweede helft duidelijk merken ergens voor te spelen en dat leverde een fanatieke hervatting van de wedstrijd op. Feyenoord was duidelijk de bovenliggende partij en zocht naar de kansen, terwijl FC Utrecht met veel spelers rond het eigen strafschopgebied hing. Met de rentree van Calvin Stengs had Slot de hoop om een doelpunt te forceren, maar toch bleef een verdiende goal voor de Rotterdammers lange tijd uit.

Na een afgekeurd doelpunt was het moment in minuut 65 eindelijk daar: Feyenoord kwam op gelijke hoogte. Na een rommelig moment in het strafschopgebied van FC Utrecht wist Bart Nieuwkoop te profiteren en ging de bal uiteindelijk via het lichaam van Fraulo voorbij doelman Barkas. Uiteraard was dit niet genoeg voor het elftal van Slot en werd er gejaagd op de overwinning.

De jacht op de overwinning werd uiteindelijk voltooid mede dankzij de twee Slowaken in de selectie van Feyenoord. Vanuit een moeilijke hoek was het eerst Dávid Hancko die de bal op de wreef besluit te nemen, waarna de bal in één rechte lijn in de kruising vliegt. Terwijl de wedstrijd al redelijk beslist leek, was het vervolgens ook Leo Sauer die zijn invalbeurt bekroonde met een doelpunt.

Feyenoord wint voetbalgevecht van FC Utrecht na sterke comeback

Opstellingen
Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Minteh, Gimenez, Paixão.
FC Utrecht: Barkas; Vesterlund, Flamingo, Viergever, El Karouani; Bozdogan, Jensen, Toornstra; Fraulo, Lammers, Boussaid.

Wissels
Feyenoord: Lamprou, Van Sas, Nieuwkoop, Lopez, Van den Belt, Lingr, Sauer, Stengs, Ueda.
FC Utrecht: Branderhorst, Nijhuis, Van der Maarel, Iqbal, Blake, Lidberg, Mukeh, Held, Andersen.

Programma
Slot kan zijn selectie nu gaan voorbereiden op een drukke week. Maandag zullen de spelers een hersteltraining afwerken, om vervolgens dinsdag tactisch voor te bereiden op de midweekse wedstrijd tegen FC Volendam. Zondag volgt dan de thuiswedstrijd tegen Ajax. Voorlopig is het nog niet bekend of Feyenoord een traditionele training onder support van Het Legioen afwerkt voorafgaand aan De Klassieker.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties