Slot heeft vertrouwen in Ivanušec: "Helaas valt hij dan vandaag af"

Slot heeft vertrouwen in Ivanušec: "Helaas valt hij dan vandaag af"

Feyenoord begint om 14:30 uur aan de wedstrijd tegen FC Utrecht. Na twee weken kan Arne Slot zijn elftal weer aan het werk zien en hierin is één wijziging aan de aftrap ten opzichte van de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Luka Ivanusec heeft een blessure opgelopen en daardoor begint Igor Paixão als linksbuiten. De trainer van Feyenoord deelt zijn blik op de wedstrijd vlak voor de aftrap tegenover ESPN.

"Ik heb vooral met heel veel interesse gisteravond gekeken, omdat wij de tegenstander van PSV in de bekerfinale treffen", begint Slot zijn antwoord op de vraag of hij een sprankje hoop krijgt na de nederlaag van PSV. "Afgelopen week zijn we begonnen, nadat een aantal internationals terugkwamen, met het aantonen wat we moeten doen om goed genoeg te zijn voor een bekerfinale. Daarin gaan we naar mijn mening spelen tegen een hele sterke ploeg. Gister hebben mijn woorden een beetje extra kracht gekregen door het optreden van NEC."

Santiago Gimenez
Santiago Gimenez kende geen fijne interlandperiode met Mexico en kwam amper in actie. “Ik denk dat geen enkele speler het leuk vind om niet te spelen. Dat vinden ze bij mij ook niet, maar dus ook niet bij het nationale team. Bij het nationale team zijn er ook nog spelers die altijd spelen bij hun club, die zijn er dus niet aan gewend om niet te spelen. Ergens komt het ook wel als een verrassing, want ik heb hun bondscoach héél vaak horen zeggen dat hij héél erg toe is aan een volgende stap. Dan moet de andere spits die speelt wel heel erg goed zijn.”

Luka Ivanušec
De linksbuiten van Feyenoord ontbreekt in de wedstrijdselectie wegens een blessure. "In zijn eerste interland kreeg hij al vrij snel een trap op zijn achillespees. Die wedstrijd heeft hij nog wel tot 70 minuten uit kunnen spelen, maar daarna kwamen de klachten. Hij kwam bij ons terug en had te veel last, nog niet meegetraind, dus niet fit."

De blessure van Ivanusec komt op een extra vervelend moment, nu hij juist zijn oude vorm helemaal terug leek te vinden. "Bij al die jongens zit er nog rek in en je moet de lat constant hoger leggen. Hij heeft veel meer bewegelijkheid, fitheid en is veel dreigender in zijn acties. Ik had daar heel graag op door willen bouwen, maar helaas valt hij dan vandaag af. We verwachten niet dat het heel lang hoeft te duren."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties