Slot over Aursnes: "Dat is een van de redenen dat dit nodig is"

Slot over Aursnes: "Dat is een van de redenen dat dit nodig is"

Trainer Arne Slot moest zondag wederom puzzelen voor zijn opstelling tegen RKC Waalwijk. Op de dag van de wedstrijd bleek namelijk dat Fredrik Aursnes niet meer inzetbaar was, omdat zijn transfer naar Benfica zich in de afrondende fase bevindt. In gesprek met de NOS ging hij daarom nog eens in op de situatie waar Feyenoord nu in verkeert.

"Ik zei net al quasi-grappig dat we vanochtend afscheid namen van Fredrik, maar dat ik hem aan een aantal jongens ook eerst nog moest voorstellen. Dat is de situatie waarin wij op dit moment zitten", begon hij. Hoewel de interesse van Benfica al langer speelde, was pas zondag duidelijk dat hij tegen RKC niet meer zou spelen. "Gisteravond voor ik ging slapen was het nog niet zeker of hij mee zou doen. Dat is de realiteit van dit moment. Twee weken geleden in Arnhem was dat zo (met de transfer van Marcos Senesi, red.) en nu weer."

Dat Feyenoord een zeer onrustige transferzomer kent, is het gevolg van het beleid van de afgelopen seizoenen. "Voor de club is het fantastisch dat we zoveel geld verdienen in deze window, maar een van de redenen dat het nodig is, is dat er de afgelopen jaren nooit een speler voor veel geld is verkocht. Mensen zeggen vaak dat dit team het slachtoffer is van het succes van het afgelopen seizoen. Maar volgens mij zijn we ook het slachtoffer van het feit dat er vijf jaar lang nooit een speler voor veel geld is verkocht, en dat daarom nu de noodzaak er is om dat wel te doen."

Renovatie
En dus kan Slot voor een groot deel opnieuw beginnen met het opbouwen van zijn ploeg. "En dat is iets wat ik heel erg leuk vind", reageerde hij. "Al had ik ook heel leuk gevonden om op het team dat ik had voort te borduren, er spelers aan toe te voegen en te kijken hoever dat team dan kan reiken. Maar dat is niet de realiteit van dit moment. We beginnen als het ware opnieuw. We hebben wel al heel goede spelers vast weten te leggen. Nu is het zaak om ze zo snel mogelijk en zo goed mogelijk te laten samenspelen."

Dat zal uiteraard enige tijd nodig hebben. Naast het feit dat veel spelers laat binnenkomen, benoemde Slot ook dat sommigen nog geen volledige voorbereiding achter de rug hebben en dus nog fit zullen moeten worden. "Het is ook een zoektocht om een opstelling te maken waarbij je tijdens de wedstrijd niet te vaak moet wisselen. Maar we hebben zeven punten uit drie wedstrijden. Dat is een betere start dan vorig seizoen en daar houden we ons ook aan vast."

Lees meer over
Arne Slot Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties