Slot onder de indruk: ''Aursnes sprong eruit voor mij''

Slot onder de indruk: ''Aursnes sprong eruit voor mij''

Arne Slot analyseert na afloop de wedstrijden van Feyenoord altijd uitstekend, zonder echt in te gaan op een individuele speler. Tijdens de persconferentie over de uitwedstrijd tegen Union Berlin was dat wel anders. Fredrik Aursnes moest voor zekerheid zorgen op het middenveld en dat deed hij boven verwachting. De trainer is dan ook onder de indruk geraakt van zijn optreden in Duitsland.

''Er liep er eentje op het veld die wel heel goed speelde en dat was Fredrik Aursnes. Hij sprong eruit voor mij'', begint Slot in gesprek met Voetbal International. De trainer begint een fan te worden van de Noor. ''Dat hij niet elke week speelt, daar gaat-ie goed mee om, want het is acceptabel doordat de jongens die dan wel spelen het goed doen. En zonder dat het misschien heel erg opvalt, heeft Fredrik al best veel in de basis gespeeld, hoor. En goed gespeeld. Het is niet zo dat-ie vanavond in Berlijn voor het eerst een kans kreeg.''

''Hij laat het voetballen er zo makkelijk uit zien, terwijl simpel voetballen juist heel lastig is. Het was voor iedereen heel zwaar op dat verregende veld, maar als je dan ziet hoe soepel hij beweegt; alsof hij er geen last van heeft. Je zou het niet denken, maar daarbij is hij ook nog heel snel op de eerste meters én hij is vaardig in balbezit. Dat betekent dat-ie de bal niet vaak verliest en als-ie onder druk komt in kleine ruimtes met zijn snelheid van bewegen en handelen altijd een grote kans heeft zich eronderuit te spelen'', sluit Slot af.

Karim El Ahmadi
Feyenoord-watcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad zag Aursnes ook uitblinken in het Olympiastadion. De Noor heeft in de ogen van de journalist veel weg van oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi, die in het kampioensjaar enorm belangrijk was op het middenveld. Aursnes zelf hoopt beloond te worden tegen AZ met een plek in de basis.

Lees meer over
Conference League Feyenoord Union Berlin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties