Slot: ''Goede uitgangspositie, maar we zijn er nog niet''

Trainer Arne Slot moet vanavond uiterst tevreden zijn met het resultaat dat is behaald in Berlijn. Feyenoord won met 1-2 en staat daardoor met één been in de knock-outfase van de Conference League. Toch wil de trainer nog niet te vroeg juichen.

''Of het een wedstrijd was van bloed, zweet, tranen en ploeteren? Ja, dat was het zeker'', begint Slot in gesprek met ESPN. ''Het was voor een gedeelte ook goed voetbal. Maar in zo’n wedstrijd met zulke omstandigheden en tegen zo’n tegenstander, moet je ook ploeteren en tweede ballen veroveren. Dat was ook het geval tegen Sparta. Dat forceert Union Berlin met hun speelwijze natuurlijk ook.''

''Ik moet zeggen dat we daar, behalve dan de laatste fase voor rust, heel goed mee omgegaan zijn. We kwamen terecht op voorsprong uit een hele mooie aanval. Daarna volgde een periode waarin we het zwaar kregen. Hoe dat komt? Door de kracht en kwaliteit van de tegenstander'', vervolgt de trainer. ''Het liefst controleren en beheersen we de wedstrijd 90 minuten lang, maar daar heb je ook lang balbezit nodig. In sommige fases hadden we de bal niet zo lang en daardoor kon Union Berlin in hun kracht spelen. In dat spel zijn ze beter dan wij, dat hebben we in die tien minuten wel gezien.''

De trainer zag dat Feyenoord het een paar minuten voor de pauze erg moeilijk had. ''De rust kwam dan ook op een heel goed moment voor ons. De 1-1 zat er al aan te komen, maar de 2-1 ook. Ik was dus blij dat het rust was. Na de pauze kwamen we wel weer beter in ons spel en kwamen we weer meer op de helft van Union Berlin. Toen werden we weer rustiger aan de bal en dat is ook een voorwaarde om de tegenstander niet in hun spel te laten komen.''

Feyenoord is bij minimaal een gelijkspel in Praag op 25 november groepswinnaar en daarmee gekwalificeerd voor de knock-outfase van de Conference League. ''Of het nog fout kan gaan? We zijn er nog niet. We moeten nog een aantal punten halen, afhankelijk van uitslagen op andere velden. We zijn er alleen nog niet, maar met nog twee wedstrijden te gaan is dit wel een hele goede uitgangspositie'', sluit Slot af.