Slot: "Nu een doelstelling formuleren vind ik erg voorbarig"

Slot: "Nu een doelstelling formuleren vind ik erg voorbarig"

Met de start van de Eredivisie in zicht lijkt het de goede kant op te gaan met Feyenoord. De ploeg boekte een overtuigende Europese uitzege op FC Luzern en zette ook een stunt neer tegen de Spaanse landskampioen Atlético Madrid. Toch vindt trainer Arne Slot het nog moeilijk om aan te geven waar de ploeg op dit moment precies staat.

"Kun je zeggen waar je nu staat?", herhaalt Slot de vraag die hem op de persconferentie gesteld werd. "Ergens wel. Op het moment dat wij dingen goed doen, zijn we blijkbaar tot goede resultaten in staat", doelt hij op de overwinningen op Luzern en Atlético. "Maar ik heb al gezegd dat het nog wel balanceren op een dun koord is. We zijn nog niet zo ver dat je vooraf al zeker weet dat het de vertoning wordt die ik verwacht van de jongens."

Slot haalt onder meer de mindere wedstrijden tegen FC Drita en ADO Den Haag erbij. "De grilligheid kun je niet beter aangeven dan door onze laatste wedstrijden naast elkaar te leggen. Feit is wel dat ze in ieder geval fysiek in staat zijn om om de drie wedstrijden ongelofelijk hard te werken, want ik vond dat ze dat ook tegen Drita goed gedaan hebben. De fysieke ontwikkeling zie ik absoluut. Het spelen zonder bal gaat ook heel goed. Het spel aan de bal was bijvoorbeeld ook tegen Atlético nog verre van perfect. In de opbouw heb ik daar een aantal dingen gezien die maar net goed afliepen."

Doelstelling
Een concrete doelstelling formuleren vindt Slot op dit moment nog lastig. Wanneer het woord 'kampioenschap' valt, begint hij te lachen. "Op dit moment hebben we nog geen doelstelling geformuleerd, omdat we ook heel nieuwsgierig zijn hoe we er straks aan het einde van de transferperiode voor staan. En ook hoe dat voor onze concurrenten is."

"We zullen eerst een team moeten gaan worden waar ploegen heel moeilijk van winnen", gaat de oefenmeester verder. "Daar zijn we nu heel hard mee bezig. Als we dan ook nog beter gaan voetballen, zullen we daarna zien waar we toe in staat zijn. Maar om nu al een uitspraak te doen over waar we aan het einde van het jaar staan, vind ik wel heel voorbarig."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties