Aursnes inzetbaar tegen Willem II; voor Conference League pas in groepsfase

Aursnes inzetbaar tegen Willem II; voor Conference League pas in groepsfase

Feyenoord kan komende zondag al beschikken over Fredrik Aursnes. De aanwinst zat met Molde FK middenin het Noorse competitieseizoen en is dus fit. In de voorronde van de Conference League kan trainer Arne Slot voorlopig nog geen beroep op hem doen.

Beide zaken bevestigde Slot woensdagmiddag op de persconferentie. De middenvelder is niet speelgerechtigd voor de return tegen FC Luzern, maar ook niet voor een eventuele volgende (en laatste) voorronde. Dit omdat hij met zijn oude ploeg Molde ook al wedstrijden in de voorrondes van het Europese toernooi speelde. Pas in de groepsfase - als Feyenoord die haalt - is Aursnes weer inzetbaar.

Aan zijn fitheid ligt het dus niet, en daarom is de kans reëel dat hij zondag tegen Willem II in actie komt. Slot zelf wilde daar echter nog niks over kwijt. "Dat zullen we dan moeten zien. We hebben nu vijf goede middenvelders tot onze beschikking. Dat is volstrekt normaal voor een Eredivisieclub, laat staan een topclub. En dus zal het voor ons als staf elke keer de keuze zijn wie er gaan spelen."

Wel is Slot blij dat hij de Noor aan zijn selectie toe heeft kunnen voegen. "Het is een speler die heel makkelijk beweegt, heel veel loopt, comfortabel aan de bal is en een goede dribbel en versnelling aan de bal heeft. Het is een heel goede toevoeging aan de selectie die we al hadden, omdat hij op het middenveld ook meer van achter de bal kan spelen. Ik vond dat we dat nog wel nodig hadden."

Lees meer over
Arne Slot Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties