Slot niet helemaal tevreden: "Doen we dit hele seizoen al te vaak"

Slot niet helemaal tevreden: "Doen we dit hele seizoen al te vaak"

Met een 2-5 overwinning in Belgrado zette Feyenoord in de heenwedstrijd tegen FK Partizan een beter resultaat neer dan vooraf verwacht. Toch was Arne Slot na afloop niet helemaal tevreden. De manier waarop zijn ploeg tot twee keer toe op achterstand kwam, baarde de trainer zorgen.

Tegenover ESPN begon Slot met te zeggen dat hij over het spel van Feyenoord heel tevreden was. "Hoe we in staat waren om constant de vrije man op het middenveld te vinden en het spel konden versnellen naar onze zijkanten. Ik vond onze beide vleugelaanvallers zeer dreigend, Luis vooral. Ons aanvalsspel was uitstekend en daardoor hebben we ook weinig counters en weinig kansen weggegeven."

"Als je toch een kritisch punt moet benoemen, is het dat zij tweeënhalve kans hebben gehad en daaruit twee keer scoorden. De eerste keer dat ze in onze zestien kwamen, was het een goal. Dat hebben we dit seizoen al een paar keer meegemaakt. En ik vind het zelf redelijk frustrerend dat we constant geen recht doen aan de veldverhoudingen. Dat je twee keer achter hebt gestaan in deze wedstrijd, is echt onnodig."

Slot was weliswaar lovend over de manier waarop zijn ploeg zich vervolgens terugknokte, maar liet ook blijken er klaar mee te zijn om dat compliment telkens weer te moeten geven. "Na de wedstrijd heb ik wel gezegd: het zou prettig zijn als je dat een keer niet laat zien, maar op basis van het spelbeeld de voorsprong neemt en die niet meer uit handen geeft."

Hij wees erop dat precies dat de reden is dat Feyenoord het vaak onnodig moeilijk krijgt en zelfs punten laat liggen. "Vandaag gaf je een tegenstander die helemaal nergens was twee keer de energie van een voorsprong. Dat moet je niet onderschatten, want je merkt dat het stadion er dan weer achter gaat staan. Des te knapper is het dat je het ombuigt, maar we moeten beseffen dat we ons elk moment in de vingers kunnen snijden. Dat doen we de laatste weken, maar misschien het hele seizoen, al te vaak."

Uitgangspositie
Hoewel een marge van drie doelpunten een geweldige uitgangspositie is wilde Slot er nog niet aan denken om in de return spelers rust te geven. "We hebben vandaag gezien dat als we twee momenten weggeven, zij twee keer kunnen scoren. En tegen AZ kregen we in tien minuten twee strafschoppen tegen. In negentig minuten voetbal ben je van veel dingen afhankelijk, dus je kan er nooit vanuit gaan dat elke wedstrijd zomaar even gewonnen wordt. Maar dat we een fantastische uitgangspositie hebben, die stelling durf ik wel aan."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties