Slot: ''Niet gemerkt dat iedereen in rep en roer was''

Feyenoord gaat zondagmiddag op bezoek bij N.E.C. in Nijmegen. De Rotterdammers verloren vorige week de thuiswedstrijd tegen Vitesse en moeten daardoor dit weekend wel een resultaat halen om de aansluiting op de bovenste plekken niet te verliezen.

Slot gaf voorafgaand aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen aan zijn ploeg mee dat dat een wedstrijd kon zijn die het seizoen zou bepalen. Ziet de trainer de wedstrijd tegen N.E.C ook zo? ''Dat is bijna elke wedstrijd het geval als je voor de bovenste plaatsen wil spelen. Dat was tegen Vitesse dus ook zo, die we helaas niet wisten te winnen. Dan vind ik de eerstvolgende wedstrijd sowieso heel belangrijk als je de wedstrijd daarvoor verloren hebt.''

Sinclair Bischop vindt dat je thuis in een lege Kuip van de nummer vier mag verliezen. ''Iedereen was in rep en roer'' na de verloren partij, zegt Bischop. ''Nee, ik heb niet gemerkt dat iedereen in rep en roer was. Ik heb wel opgemerkt dat de spelersgroep en ik heel teleurgesteld over de wedstrijd waren'', reageert Slot daarop. Luis Sinisterra lijkt zondag weer van de partij te zijn, al is het afwachten of hij in de basis kan starten of dat hij op de bank begint.

Patrik Wålemark kan zondag in Nijmegen zijn debuut gaan maken voor Feyenoord. Cole Bassett zal nog niet in de wedstrijdselectie zitten, hij moet eerst zijn werkvergunning afwachten. ''Patrik heeft al meegetraind deze week, Cole moet nog een vergunning krijgen. Ik denk dat je Cole ook echt moet zien als een speler die we voor de lange termijn hebben gehaald. Dan is altijd de vraag wat dan 'lang' is. Patrik gaat vanaf het begin echt concurreren voor een basisplaats. Dat zou voor Cole ook kunnen gelden, al moet hij zich dan op een heel snel tempo heel goed moeten ontwikkelen, wat natuurlijk kan. We hebben Cole in eerste instantie voor de breedte gehaald. We hopen dat hij met onze trainingen aan kan gaan sluiten om echt concurrerend te worden voor een plek in de basis.''

Marcos Senesi zat tegen Vitesse op de bank en werd prima vervangen door Lutsharel Geertruida. Ligt die concurrentiestrijd nu weer helemaal open? ''Lutsharel heeft een aantal uitstekende wedstrijden achter de rug. We hebben voor de achterhoede vijf uitstekende verdedigers tot onze beschikking. Dat betekent dat ik er daar maar vier uit ga kiezen'', reageert Slot geheimzinnig. De trainer geeft ook aan dat hij Alireza Jahanbakhsh geen goede wedstrijd vond spelen tegen Vitesse, maar dat lag niet alleen aan de aanvaller.

''Het zou te kort door de bocht zijn om dat alleen op Ali af te schuiven. Ik vond wel dat Ali in de wedstrijden tegen Twente en Heerenveen de stijgende lijn te pakken had. Ik denk dat er afgelopen zaterdag heel weinig spelers waren die een goede wedstrijd gespeeld hebben. Dat had uiteraard ook met de weerstand van Vitesse te maken, dat het ons heel moeilijk maakte. We waren duidelijk de betere ploeg, maar ze kregen het heel goed voor elkaar om ervoor te zorgen dat wij niet veel kansen konden creëren'', vervolgt Slot.

De trainer houdt vertrouwen in Jahanbakhsh. ''Het is een echte buitenspeler. Als onze tegenstanders zo extreem inzakken, dan heb je echt een buitenspeler nodig die het liefst ook nog in vorm is en het verschil kan maken. Dat was zaterdag in beide gevallen niet het geval. Ik vond namelijk ook dat Reiss (Nelson, red.) heel veel moeite had om zijn directe tegenstander op te zoeken. Dan was het natuurlijk jammer dat Sinisterra geblesseerd was en Wålemark nog geen speler van ons was. Daardoor hadden we afgelopen zaterdag geen vervangers op de flanken. Die heb ik zondag wel, want ik verwacht beiden zondag bij de selectie.''

Feyenoord had in de thuiswedstrijd tegen NEC veel moeite om er doorheen te komen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 5-3, al kwam Feyenoord in de 89ste minuut pas op voorsprong. Neemt Slot nog iets mee van die wedstrijd? ''Ik denk dat we het best lastig hebben als tegenstanders massaal achter de bal spelen. Daar zijn wij ook geen uitzondering in, er zijn heel veel teams die het daar lastig mee hebben. PSV had tegen N.E.C. ook tot aan de negentigste minuut nodig om de 1-2 te maken. AZ maakte thuis tegen N.E.C. ook in de laatste minuut pas gelijk'', sluit Slot af.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties