Officieel: Feyenoord legt Wålemark langdurig vast

Officieel: Feyenoord legt Wålemark langdurig vast

De twintigjarige Zweed Patrik Wålemark is Feyenoorder. Zijn komst leek al aanstaande, maar is nu ook door de club zelf bevestigd. De club kondigde zijn komst aan via social media, waarna een officieel persbericht snel zal volgen.

Wålemark is een linksbenige rechtsbuiten, die op die positie als concurrent voor Alireza Jahanbakhsh zal dienen. De Zweedse jeugdinternational tekent in De Kuip een contract voor 4,5 jaar, tot medio 2026. Volgens eerdere berichten betaalt Feyenoord een bedrag van rond de 3,25 miljoen euro aan zijn oude club BK Häcken.

Bij Häcken was Wålemark afgelopen seizoen goed voor negen goals en acht assists in 29 wedstrijden. Ook debuteerde hij in 2021 voor Zweden Onder 21. Daar maakte hij sinds zijn debuut minuten in alle zeven duels, waarin hij goed was voor drie goals en twee assists.

"Na de indrukwekkende ontwikkeling die Patrik in Zweden heeft doorgemaakt is de overgang naar Feyenoord een mooie volgende stap in zijn carrière", aldus Frank Arnesen. "We zien in hem een speler die met dreigende acties en versnelling ruimte en kansen kan creëren voor zichzelf en zijn medespelers. Kortom: een talentvolle speler waarvan we verwachten dat hij de groei die hij al heeft laten zien hier verder bij ons doortrekt."

Lees meer over
Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties