Wålemark geeft eerste interview: "Blij hoe het is gelopen"

Patrik Wålemark rondde maandagmiddag zijn overstap naar Feyenoord af. Voor de Zweed ging het de afgelopen week allemaal erg snel, met de transfer als beloning voor zijn stormachtige ontwikkeling. Op de website van Feyenoord vertelde hij erover.

"Het voelt geweldig om in deze stad en bij deze club te zijn. Ik heb goede gesprekken gehad met Feyenoord en kreeg het idee dat ze een goed plan met me hebben", aldus de 20-jarige nieuweling, die zich verdiepte in zijn nieuwe club. "Het eerste dat ik hoorde, is dat de supporters geweldig zijn. Ik kijk ernaar uit om kennis met ze te maken. Natuurlijk is het ook een grote club in Nederland, een club met een mooie historie."

Afgelopen jaar was Wålemark bij BK Häcken goed voor negen goals en acht assists. "Het was een goed seizoen voor mij. Ik heb mijn kwaliteiten kunnen laten zien en hoop dat zo snel mogelijk ook voor Feyenoord te doen. Het is voor mij erg snel gegaan. Drie jaar geleden speelde ik nog op het vierde niveau van Zweden. Na twee jaar op het hoogste niveau bij BK Häcken ben ik nu hier. Ik ben blij met hoe het is gelopen."

Wålemark vertelde alvast kort welk type speler Het Legioen kan verwachten. "Ik hou ervan om met mijn linkerbeen naar binnen te komen om vervolgens te passen of te schieten. Ik ben behoorlijk snel aan de bal en creëer graag kansen voor mezelf en ploeggenoten. Van nature ben ik een rechtsbuiten, maar het afgelopen seizoen heb ik ook veel als aanvallende middenvelder gespeeld. Een voorkeur heb ik eigenlijk niet."

Lees meer over
Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties