Slot: "Met tien man kan ik onze jongens niet zoveel verwijten"

Nadat Arne Slot met zijn staf het gelijkspel tegen Fortuna Sittard kort heeft nabesproken, verscheen de trainer voor de camera van ESPN om zijn kijk op de wedstrijd te geven. De trainer van Feyenoord baalt van het resultaat, maar ziet ook dat zijn elftal er alles aan heeft gedaan om met tien man tot een resultaat te komen.

"Zo simpel is het denk ik niet, want ik vind niet dat je door een beslissing van de scheidsrechter punten verliest", antwoord Slot op de vraag of het puntenverlies komt door de rode kaart. "We hebben nog steeds kansen gehad om met drie punten weg te gaan. Daar hebben we ook wel alles aan gedaan. Ik kan die jongens niks verwijten, want tot de laatste seconde zijn ze blijven vechten, maar het lukte niet om die goal te maken."

De trainer van Feyenoord is vooral kritisch op het eerste deel, waar het Feyenoord niet lukte om grote kansen te creëren. "De eerste 25 minuten met elf tegen elf wil je eigenlijk meer kansen voor ons zien. We hebben wel twee goede momenten gehad, twee keer was Bart Nieuwkoop daarbij betrokken. Dan vind ik dus dat we in die fase in de elf tegen elf te weinig creëren. Met tien man kan ik onze jongens niet zoveel verwijten, want ze zijn blijven vechten en hebben er alles aan gedaan. Normaal kunnen we in de eindfase echt nog 'powerplay' spelen, dat hebben we nu ook geprobeerd, maar wel met één man minder."

Na rust pakte een VAR-ingreep nadelig uit voor Feyenoord, toen een in eerste instantie toegekende strafschop werd teruggedraaid naar een vrije trap op de rand van 'de zestien.' Slot over dat moment: ''Of dat terecht was of niet, is vanuit mijn positie niet te zien. Maar bij een penalty heeft de scheidsrechter de keuze om geel of geen geel te geven, terwijl bij een vrije trap een rode kaart ook tot de mogelijkheden kan behoren vanwege een eventueel doorgebroken speler.''

Wissel Thomas Beelen
Na de rode kaart koos Slot ervoor om Ramiz Zerrouki te vervangen voor Beelen en na afloop legt de trainer deze keuze uit. "Dan denk ik dat je een centrale verdediger brengt omdat zij een kopsterke spits in het veld hadden staan. Dan heb je met Thomas Beelen een kopsterke centrale verdediger die ook gewend is om de één tegen één te spelen. Vervolgens heb je drie middenvelders en moet je er één wisselen. We kozen ervoor om Mats, die overigens niet er gelukkig in de wedstrijd zat, te laten staan. Mats verrechtvaardigde die keuze de tweede helft wel, want hij kwam steeds beter in de wedstrijd."

Gelijkenis met vorig seizoen
Het is niet de eerste keer dat Slot zijn elftal moeite heeft met een op papier mindere tegenstander. "Wat dat betreft lijkt het wel veel op wedstrijden die we vorig jaar gespeeld hebben, dat was ook heel vaak heel moeizaam, maar dan konden we vaak uit een soort powerplay nog een goal forceren. Maar doordat we met een man minder stonden, leverde het wel dreigende situaties op, maar geen doelpunt. Het is natuurlijk zwaar teleurstellend als je tegen PSV niet wint en de eerstvolgende thuiswedstrijd in de competitie ook niet wint."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties