Beelen ziet lichtpunt: "We zijn wel echt een team geweest"

Beelen ziet lichtpunt: "We zijn wel echt een team geweest"

Mede door de vroege rode kaart van Bart Nieuwkoop kon Thomas Beelen zijn eerste minuten in de Eredivisie namens Feyenoord eerder maken dan hij zelf had verwacht. In het gelijkspel tegen Fortuna Sittard viel de verdediger positief op en werd Beelen door ESPN zelfs benoemd tot Man Of The Match.

''Je wil het seizoen goed beginnen en dat is vandaag niet gelukt'', begint Beelen na afloop tegenover ESPN. Vooraf had hij niet verwacht al zo vroeg in de wedstrijd het veld in te komen, maar de rode kaart zorgde ervoor dat Slot geen andere instructies heeft meegegeven. "Ik moest mijn eigen ding doen, lef hebben aan de bal, verdedigend doordekken en kort op de bal zitten. Misschien één of twee ongelukkige momentjes, maar verder was het oké, denk ik."

Het resultaat van vandaag overschaduwd logischerwijs dat Beelen niet geheel positief terugkijkt op deze middag. "Uiteindelijk gaat het om het team dus ik sta hier zeker niet met een lekker gevoel." De verdediger is wel blij dat hij zich in de voorbereiding heeft kunnen laten zien. "Het is mooi dat ik er dicht tegenaan zit, want uiteindelijk wil je jezelf zo snel mogelijk aanpassen en jezelf laten zien. Van de KKD naar de top van Nederland is een grote stap, maar het gaat wel goed en ik zit hier goed op mijn plek."

Beelen voorkomt treffer
Mede door een belangrijke redding van de doellijn heeft Beelen ervoor gezorgd dat Feyenoord de wedstrijd eindigt met een punt. "Het was een kleine miscommunicatie, ik zag wel dat ik hem ging halen dus ik gleed hem rustig langs de paal, voordat ik hem zelf erin gleed."

Tot slot vraagt de verslaggever aan de verdediger of de selectie nog iets positiefs kan meenemen uit deze wedstrijd. "We zijn wel echt een team geweest en we zijn blijven vechten om een goal te maken en de nul te houden, dus daar kunnen we denk ik wel trots op zijn. Maar als je de eerste competitiewedstrijd gelijkspeelt, is er niet veel om trots op te zijn."

Lees meer over
Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties