Slot lacht: ''De ene week is de andere niet''

Arne Slot is dolblij met de prestatie die vanavond is geboekt door zijn team. Feyenoord won met 1-0 van Lazio, werd daarmee groepswinnaar in de Europa League en spoelt de nare smaak van het verlies tegen Sturm Graz (1-0) van vorige week volledig weg.

''De ene week is de andere niet'', lacht Slot op de persconferentie. ''Ook nu kregen we in de 93ste minuut een corner tegen. Zo dicht ligt het natuurlijk in het voetbal wel bij elkaar, helemaal op dit niveau. Alle vier de ploegen zaten heel dicht bij elkaar. Dan heeft het met hele kleine dingen te maken of je net aan de goede kant van de score zit of niet. Vorige week was dat duidelijk niet het geval, door de standaardsituatie in de 93ste minuut. Die hebben we nu uitstekend verdedigd.''

Feyenoord kreeg een aantal grote kansen tegen, maar Justin Bijlow hield zijn ploeg op de been. ''We hebben een goede keeper nodig gehad en scoorden op een heel mooi moment. Ik kreeg het gevoel, omdat het zo lang duurde, dat we aan de goede kant van de score zaten qua arbitrage.'' De videoscheidsrechter had, om onbegrijpelijke redenen, lang nodig om de goal goed te keuren. ''Wat ze mij verteld hebben, is dat Santiago de keeper niet geraakt heeft. Waarom het dus alsnog zo lang duurde, is voor mij een vraag. Misschien moesten ze nog andere dingen checken'', zegt Slot daarover. De oefenmeester was uiteraard wel heel blij dat de goal telde.

''Het was ook heel prettig dat hij goedgekeurd werd, omdat het geen wedstrijd was waarin wij de ene na de andere kans creëerden.'' Hoe knap is deze prestatie? ''Ik vind het ontzettend knap. Ik hecht hier ontzettend veel waarde aan. Ondanks dat ik zie dat er een enorme progressie is geboekt ten op zichte van twee maanden geleden, zie ik ook dat er nog heel veel ruimte is voor verbetering. Ik vind niet dat, puur kijkende naar ons veldspel, je dit bijvoorbeeld kan vergelijken met de halve finale tegen Olympique Marseille in De Kuip van vorig seizoen. Ik vind het wel ontzettend knap dat deze groep tegen zo’n sterke tegenstander in staat is om zo te vechten en een 1-0 overwinning over de streep kan trekken.''

''Of dit de groep een boost geeft? Dat zou kunnen, maar ik houd me graag bij de feiten. Ik zie dat elke wedstrijd van ons heel dicht bij elkaar ligt. In de eerste helft hebben zij een aantal hele goede kansen gehad. Als die binnenvliegen, zitten we hier waarschijnlijk met heel veel chagrijn. Nu staan we eerste, omdat het vandaag ook niet allemaal tegenzat. Ik kijk er graag op de juiste manier naar. Het is heel knap, maar we moeten niet doen alsof we hetzelfde voetbal spelen als dat Napoli bijvoorbeeld speelt. Het kost ons heel veel moeite om wedstrijden te winnen. Dat was vandaag tegen Lazio, maar ook laatst tegen Fortuna Sittard. Aanstaande zondagmiddag zal het ook gewoon weer een uitdaging zijn om in Volendam drie punten te pakken'', sluit de trainer af.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties