Dit verdient Feyenoord met de groepswinst in de Europa League

Dit verdient Feyenoord met de groepswinst in de Europa League

Feyenoord is na de 1-0 overwinning op Lazio als groepswinnaar geëindigd in Groep F van de Europa League! Behalve dat de Rotterdammers de tussenronde nu niet hoeven te spelen en daardoor – in ieder geval voor één wedstrijd – een nummer drie uit de Champions League mogen overslaan, harkt het ook nog eens een welkome bonus binnen.

Elke overwinning in de groepsfase leverde Feyenoord 630 duizend euro op, terwijl het na een gelijkspel 210 duizend euro mocht bijschrijven. De Rotterdammers wonnen twee keer en speelden twee keer gelijk, waardoor Feyenoord in de groepsfase alleen al 1.680.000 euro verdiende. Omdat de ploeg van Arne Slot als eerste is geëindigd, krijgt het nog eens 1,1 miljoen euro van de UEFA.

Alle clubs die zich kwalificeerden voor de groepsfase van de Europa League kregen een eenmalige bonus van 3,4 miljoen euro. Tot dusver heeft Feyenoord dus al ruim 6,2 miljoen euro verdiend tijdens deze Europese campagne. De Rotterdammers ontvangen ook een coëfficiëntenbonus van iets meer dan drie miljoen euro aan het einde van de rit. Wanneer je dit meetelt kom je uit op iets meer dan 9 miljoen euro aan inkomsten. De marketingpool is geen vast bedrag en wordt aan het einde bekend gemaakt ook de recette opbrengsten zijn niet meegerekend.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties