Slot: "Je wil graag dat buitenspelers nog meer rendement hebben"

Arne Slot mag tevreden zijn over de wedstrijd van zijn elftal. Feyenoord heeft zonder enige moeite Vitesse met 4-0 verslagen en dus kan het vizier nu gericht worden op de kraker in de Champions League van aanstaande woensdag. De trainer van de Rotterdammers kon in de tweede helft zelfs nog een behoorlijk aantal spelers speeltijd (of rust) geven.

"We hebben gewonnen, dus dan ben je blij", begint een enigszins zieke Arne Slot met een glimlach tegenover ESPN. Of hij ook echt tevreden is? "Wel met de overwinning, grote delen van de wedstrijd ook wel, maar ik vond op het einde dat we ons te vaak vastliepen op de zestien en, voor de grote voorsprong die we hadden, te weinig controle hadden. Dan heb ik het niet over het aantal kansen dat we weggeven, want dat is denk ik nul geweest. Ik vond dat het best wel veel heen-en-weer ging in de tweede helft."

Wat Feyenoord dan anders had kunnen doen om meer controle te houden? "Naar grotere kansen toespelen. Dus te snel, te geforceerd proberen voor je kans te gaan in plaats van misschien even wat langer de bal te houden, waardoor je ook beter in positie staat op het moment dat je hem verliest. Dat had iets beter gekund. Het is misschien ergens wel begrijpelijk en we hebben in de tweede helft ook wel goede dingen laten zien."

Yankuba Minteh
"Hij begon heel moeizaam", begint de trainer van Feyenoord over zijn aanvaller uit Gambia. "In de rust liepen we van het veld af en toen zei hij ook dat hij in het begin hele zware benen had. Het zou kunnen zijn dat die dacht: 'gaat hij me eruit halen of niet?' Maar gedurende de wedstrijd werd hij wel steeds dreigender", vertelt Slot nog met een glimlach op zijn gezicht. "Maar goed, hij moet het ook voor elkaar krijgen om dreigingen om te zetten in kansen en goals. Als ik me niet vergis heeft hij die vandaag niet gemaakt. Dus hij was dreigend, maar je wil graag dat buitenspelers nog meer rendement hebben."

Calvin Stengs
Over de aanvallende middenvelder van Feyenoord is Slot zeer tevreden. "Ik denk dat Calvin altijd een geweldige speler geweest is, die op momenten geweldige dingen kon doen, maar dat nog wel eens het verwijt bij hem was dat hij op sommige momenten ook meer rendement moest hebben. Dat venijn heeft hij nu veel meer in deze periode en dat zorgt dan ook voor goals en assists. Voor de wedstrijd vertelde hij mij iets, maar ik vind niet dat ik dat op nationale televisie moet zeggen, dus het was mooi dat hij een goal en assist had vandaag." Stengs liet na afloop van de wedstrijd zelf weten dat zijn opa is overleden.

copyright proshots 22832967
De tranen waren zichtbaar bij Stengs na het scoren van zijn doelpunt.
Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties