Slot: "Je kan ervan uitgaan dat López bij mij op kantoor komt"

Feyenoord is voor het eerst in lange tijd weer iets dichter bij PSV gekropen. De Rotterdammers versloegen FC Utrecht met 4-2, nadat de koploper een dag eerder met 3-1 onderuit ging op bezoek bij NEC. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de titelstrijd op papier nog altijd geen gelopen race.

"In Sinterklaas?", grapte Slot op de persconferentie na de vraag of hij 'er nog in gelooft'. "Ik geloof vooral in dit elftal. Ze geven nooit op, dat heb je vandaag weer gezien. En dat geldt ook voor de stand op de ranglijst, tot het moment dat het niet meer kan. Maar ik heb de wedstrijd van PSV gekeken en ik zag een heel goed NEC, maar het was ook niet raar geweest als PSV wel gewonnen had. Met het programma dat ze nog hebben, zou het me verbazen als ze nog zoveel punten weggeven. Maar of ze dat nu wel of niet doen; wij willen elke wedstrijd winnen en het publiek vermaken."

Belangstelling voor Hadj Moussa
Intussen wordt ook al voorzichtig gepraat over komende zomer. Bijvoorbeeld over de mogelijke komst van Vitesse-uitblinker Anis Hadj Moussa. "Zoals ik altijd zeg: het is niet gepast om over een speler te praten die niet of nog niet van jou is", aldus Slot. "Maar het is geen geheim hoe belangrijk ik het vind dat een buitenspeler de één-tegen-één domineert. Ik denk dat je daar vandaag een prachtig voorbeeld van hebt gezien, want ik vond Paixão heel dreigend. Je kunt dat niet elke week van een buitenspeler verwachten, want het is het moeilijkste wat er is. Dus hoe meer van dat soort spelers we hebben, hoe beter het is. Ik hoop dat we inderdaad spelers met dat profiel gaan vinden."

Invalbeurt Nieuwkoop
Dan nog even over de wedstrijd, waar Slot bij het uitvallen van Quilindschy Hartman koos voor Bart Nieuwkoop in plaats van Marcos López. "Dat was niet zo'n makkelijke keuze, omdat je over het algemeen hanteert: linksback eruit, linksback erin. Maar ik vind Bart een bijzondere speler. Niet omdat hij drie scharen maakt en de één-tegen-één domineert, maar omdat hij zo ongelofelijk veel energie aan het elftal geeft. Voor de goal van Hancko gaf Paixão een voorzet en was hij als rechtsback ook weer in de zestien. Daar maakte hij het ze zo moeilijk dat de bal werd weggewerkt, wij konden opvangen en Hancko een wereldgoal maakte."

"Daarnaast vind ik dat Hancko als linksback ook heel goed uit de voeten kan. Hij heeft er dit seizoen twee keer gespeeld: tegen Groningen-thuis scoorde hij, en nu weer. En argument drie is dat Lutsharel Geertruida niet alleen een heel goede rechtsback is, maar ook een heel goede centrale verdediger. Dat bij elkaar opgeteld, zorgde dat we de keuze maakte om het zo op te lossen."

Gesprek met López
Dat betekende wel een teleurstelling voor López. "Een van de belangrijkste onderdelen van het trainersvak, is om de jongens een jaar lang fanatiek te houden. Ook de jongens die niet spelen. Je kunt ervan uitgaan dat Marcos morgen bij mij op kantoor zit, waarbij ik niet de illusie heb dat ik het recht kan praten, maar ik kan het wel uitleggen. Alle andere keren heb ik hem wel opgesteld als dat noodzakelijk was, maar vandaag maak ik ook door de tussenstand een andere keuze. Dat probeer je uit te leggen en vervolgens probeer je ook iets van perspectief te bieden voor de komende weken. Met de blessure van Quilindschy komt zijn kans op speeltijd wel weer dichterbij."

Lees meer over
Arne Slot Marcos López
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties