Slot: "In thuiswedstrijden mag je dat ook van ons verwachten"

Woensdagavond zal in alles aanvoelen als een finale, echter is het pas de achtste finale in de KNVB Beker en zullen er zelfs na de wedstrijd tegen PSV nog drie wedstrijden gewonnen moeten worden om de meest realistische prijs van dit seizoen te winnen. De trainer van Feyenoord heeft vertrouwen in het duel op basis van de vorige ontmoetingen met de koploper van de Eredivisie, maar ziet ook dat zijn elftal te veel afhankelijk is van de vaste patronen om tot een doelpunt te komen.

"Elke wedstrijd in een bekertoernooi of knock-out fase voelt als een finale", begint Arne Slot op de persconferentie. "Omdat, maar dat kan je zelf ook bedenken, als je verliest er direct uit ligt. We zijn niet elke dag bezig met op de Coolsingel staan en prijzen te winnen. We zijn bezig met het elftal zo goed mogelijk te laten voetballen en spelers te laten ontwikkelen, daarbij willen we zoveel mogelijk wedstrijden winnen en over het algemeen leidt dat tot een prijs. Het heeft vooral met de andere competities te maken, maar de meest realistische kans op een prijs is in de beker. Alleen als je tegen PSV moet, kan je je ook afvragen hoe groot die kans dan werkelijk is."

Na afloop van wedstrijden is het vaak hetzelfde verhaal dat een minder resultaat of krappe overwinning komt door de gemiste kansen. "Ik heb al heel vaak hetzelfde verhaal gehad, omdat onze wedstrijden zich ook altijd via hetzelfde patroon afspelen. Dat heeft dertien van de achttien keer gezorgd voor een overwinning, dan zeg ik hetzelfde maar heeft het misschien minder impact. Op het moment dat wij niet winnen, is dat vaak wel het verhaal. Maar het is ook vrij normaal dat je als topclub meer kansen hebt dan de tegenstanders. Als je dan niet wint, is dat een onderdeel van het verhaal. Of het pech is vind ik vrij lastig te beantwoorden."

Doelpunten
Santiago Gimenez is voorlopig nog altijd topscorer van de Eredivisie, maar toch klinkt er kritiek op het aantal doelpunten dat hij scoort. Volgens Slot is zijn elftal echter niet afhankelijk van de doelpunten die de Mexicaan maakt. "Ik denk dat we vooral afhankelijk zijn van de type goal die we maken. De type goal is bij ons vaak vanuit de opbouw achteruit, over heel veel stations en patronen komen we dan tot een kans. En ik denk dat wij te weinig op andere manieren tot scoren kunnen komen. Het is natuurlijk nogal logisch dat als je het van een langlopende aanval moet hebben, dat je meestal bij de spits eindigt. Hij scoort dan veel goals, zoals Dessers, Linssen en Danilo dat ook deden."

FC Utrecht
Afgelopen zondag was FC Utrecht de eerste ploeg die PSV in de Eredivisie van de overwinning wist te houden. "Ik heb een hele leuke wedstrijd gezien, waarbij Utrecht heel goed voor de dag kwam. Ik kan hem één-op-één leggen op de Supercup als het gaat om tactiek en de manier waarop Utrecht getracht heeft druk te zetten op PSV. Er is alleen één heel groot verschil en dat is dat in de Supercup Joey Veerman en Noa Lang meededen, en die afgelopen zondag niet op het veld stonden."

Slot kijkt echter niet alleen naar de wedstrijd van afgelopen weekend, want de trainer van Feyenoord zag in de twee wedstrijden dit seizoen dat PSV het in De Kuip ook erg lastig had. "Wellicht dat het als irritant wordt ervaren, maar ik vind dat wij het ook al twee keer hebben laten zien als het gaat om het voetbal redelijk onmogelijk maken. In thuiswedstrijden mag je dat ook van ons verwachten, maar het zijn ook wedstrijden geweest waar we in de tweede wedstrijd 63% balbezit hebben gehad tegen een ploeg die heel graag zelf de bal wil hebben. Dus dat wij het hen moeilijk kunnen maken, dat hebben wij ook wel aangetoond. Maar we hebben niet aangetoond dat we van hen kunnen winnen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties