Hartman en Stengs twijfelgevallen; Trauner start

Hartman en Stengs twijfelgevallen; Trauner start

Feyenoord moet het mogelijk doen zonder Calvin Stengs en Quilindschy Hartman. De verdediger en middenvelder zijn een vraagteken voor het duel tegen PSV. Trainer Arne Slot meldt dat morgen wordt gekeken of Stengs en Hartman vanaf de aftrap kunnen beginnen. Gernot Trauner start gewoon in de basis bij de Rotterdamse club.

''Trauner gaat starten'', reageert Slot tijdens het persmoment op de vraag of de Oostenrijker in staat is om meerdere wedstrijden in de week te spelen. Trauner heeft daar in het verleden moeite mee gehad, maar de trainer acht de centrale verdediger fit genoeg om de basis te beginnen in de kraker tegen PSV. Trauner gaf onlangs al aan dat zijn knieblessure geen thema meer is.

Dat Slot de naam van Calvin Stengs noemt is opvallend. Het is niet bekend of de middenvelder kampt met een blessure en waar hij precies last van heeft. De trainer meldt alleen dat hij morgen beoordeeld gaat worden, en dat daarna een keuze gemaakt gaat worden of hij minuten kan maken tegen PSV. Quilindschy Hartman viel afgelopen weekend geblesseerd uit, en daar wordt morgen ook een keuze over gemaakt. De verdediger gaf zelf aan dat hij verwacht woensdag gewoon te kunnen spelen.

Slot hoopt op de fitheid bij zijn spelers, want de trainer erkent dat het bereiken van de kwartfinales een zware klus wordt. ''PSV is goed georganiseerd, heeft veel wapens voorin en verdedigend goede individuen en een goede keeper op goal. Eerder hebben we twee gelijkwaardige wedstrijden gespeeld, met amper kansen. Wij moeten meer kansen creëren. We gaan er alles aan doen om niet drie, maar acht kansen te krijgen. We hebben aangetoond dat we het PSV moeilijk kunnen maken, maar nog niet bewezen van ze te kunnen winnen.''

Feyenoord voorbereid op strafschoppen
Strafschoppen Mocht het bekerduel woensdagavond uitlopen op strafschoppen, dan is Feyenoord daarop voorbereid. De ploeg oefent er met enige regelmaat op, vertelde Slot. ''Dat lijkt me niet raar als je zoals wij nog in de beker en in de Europa League zitten. Hoe mijn spelers tegen het nemen van een penalty aankijken? Ik sluit niet uit dat er zeven jongens opstaan om er een te nemen.''

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties