Slot: ''Ik zie meer spelers een hele mooie ontwikkeling doormaken''

Trainer Arne Slot staat met een grote glimlach de pers te woord na de historische overwinning van Feyenoord op Ajax. De Rotterdammers hebben echter afgelopen week de titel definitief verspeeld door punten te verliezen tegen FC Volendam. Dit zit Slot nog altijd dwars, zo blijkt uit zijn analyse.

"Dit komt niet uit de lucht vallen'', begint Slot. ''Vorige week hebben we een geweldige wedstrijd gespeeld tegen FC Utrecht. Tegen Volendam waren we zeker niet geweldig, maar creëren we ook weer voldoende kansen. Ik ben er nu nog steeds van overtuigd dat als wij er dan een of twee binnenschieten, dat wij dan ook een makkelijke overwinning hebben, maar je mag ook wel eens slecht spelen. Het vervelende voor ons is als wij een keer wat minder spelen dan zijn we niet in staat om een wedstrijd te winnen. Daarom wordt PSV ook verdiend kampioen."

Feyenoord begon vol energie aan de wedstrijd. "Dat zag ik zeker. Hoe dat kwam? Ik denk dat in de week waarin je de titel aan een ander laat, en je moet dan tegen een rivaal, dan wil je ontzettend graag laten zien dat je misschien de titel aan een ander hebt gelaten, maar jezelf verschrikkelijk goed kan voetballen. Soms speel je wel eens minder en dan heb je nodig dat je op een lelijke manier een wedstrijd wint en dat is ons dit jaar veel te weinig gelukt. Elke keer als we winnen is het genieten, en elke keer als we punten verspelen hebben we meer dan voldoende kansen om de wedstrijd te winnen. Maar lukt het ons niet om over de streep te trekken, daarin zijn we tekortgeschoten. De titel gaat daar volledig terecht naar PSV."

Buitenspelers in vorm
Igor Paixão en Yankuba Minteh hebben tegen Ajax het verschil gemaakt, zo zag ook Slot. 'Onze buitenspelers hebben aanvallend niet alleen heel goed gespeeld, maar ook verdedigend. Tegen een vijf-verdedigingssysteem wordt er ook veel verdedigend werk van je gevraagd. Je ziet, zoals bij elke speler, dat ze zich ontwikkelen. Als je de huidige Minteh vergelijkt met de Minteh die we aan het begin van het seizoen hebben gezien, zie je de rust waarmee hij de tweede goal maakt. Hij is zich heel erg goed aan het ontwikkelen. Ivanušec doet dat ook. Ik denk dat het niet alleen voor de buitenspelers geldt, ik zie meer spelers een hele mooie ontwikkeling doormaken dit seizoen.''

Mexicaanse spits
Santiago Gimenez was ook vandaag weer onderwerp van gesprek; Slot ziet de Mexicaan worstelen. "Daar wordt veel over gesproken, ook door de mensen die de club een warm hart toedragen. Het is hartstikke jammer dat hij die ene tegen een niet maakt, dat had hij heel goed kunnen gebruiken. Maar hij is onderdeel van een elftal dat sinds PSV niet meer verloren heeft. Als je dan in acht neemt dat je tegen AS Roma met penalties verliest, moet je dat niet als een nederlaag zien na negentig minuten. Hij is onderdeel van een team dat bijna geen tegendoelpunten krijgt. Ik zie hem worstelen, dan is ook de vraag of je hem negentig minuten laat staan zodat hij die goal kan maken. Tegelijkertijd zit er een jongen op de bank die een invalbeurt kan maken. We hebben hem vrij lang laten staan, maar helaas maakte hij de goal niet. Ik heb er alle vertrouwen in dat Santi weer zijn goals gaat maken, als wij als elftal het niveau van vandaag de komende wedstrijden kunnen benaderen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties