Slot: "Het is natuurlijk ondenkbaar als je naar de statistieken kijkt"

Feyenoord begint het jaar teleurstellend en staat inmiddels op twaalf punten achterstand op koploper PSV. De Rotterdammers speelden een goede eerste helft tegen NEC en eigenlijk was het enige kritische punt dat er niet meer werd gescoord. In de tweede helft gaf Feyenoord, ondanks de veel betere cijfers, de voorsprong toch weg.

"Het kan op een paar punten wel beter", antwoordt een zichtbaar teleurgestelde Arne Slot tegenover ESPN op de vraag hoe het met hem gaat. Wat hem het meest heeft geïrriteerd? "Wat mij bijna elke keer irriteert. Ze hoeven maar naar de zestien te kijken en ze hebben een goal. Ik nuanceer het uiteraard een beetje, maar het is natuurlijk ondenkbaar als je naar de statistieken kijkt en naar de wedstrijd hebt gekeken. Als wij thuis tegen NEC spelen horen wij twee, drie misschien wel vier tegen nul voor te staan."

Toch ging het vooral pas na rust mis. "Als je naar de eerste 45 minuten kijkt, dan ben ik daar super tevreden over. Alleen dan krijg je in de extra tijd een goal tegen, en volgens mij overdrijf ik echt niet als ik zeg dat het de eerste keer was dat ze in de buurt zijn geweest. Via via gaat hij erin en dan weet je dat je een lastige tweede helft gaat spelen, want de tegenstander gaat met een goed gevoel de kleedkamer in."

Wéér viel er zondagavond een tegengoal uit een standaardsituatie. Slot analyseert het doelpunt kort. "Als je naar deze kijkt, denk ik dat NEC het wel goed doet, omdat ze twee lopende mensen hebben en met een aanloop de diepte zoeken. Dan kan de eerste hem al inkoppen, maar raakt hij hem niet goed, en dan is er een speler die al verder naar voren was dan die van ons. Dan ben je dus te laat voor de tweede kopbal en ga je de rust in met een 2-1 voorsprong, wat geen enkele recht deed aan het veldspel."

Luka Ivanušec
Opvallend was dat zowel Ondrej Lingr en Leo Sauer als aanvallende spelers de voorkeur kregen boven Luka Ivanušec. "Als hij het op basis van vandaag afleidt, dan kan ik me er iets bij voorstellen, maar twee wedstrijden geleden stond hij nog in de basis. We proberen hem constant de mogelijkheden te geven, omdat we weten dat spelers ons programma nodig hebben om beter te worden. Dat proberen we met hem ook zoveel mogelijk. Maar als je Sauer vorige week hebt zien spelen, dan heb je er ook heel veel vertrouwen in dat hij goed zou kunnen invallen. Dat zegt niks over de hiërarchie."

Versterkingen
"Ik denk dat het bekend is wat ik wil, maar om dat nou op de tv te zeggen na een nederlaag vind ik nooit zo heel sterk", sluit Slot zijn verhaal af als mogelijke transfers ter sprake komen. "Wij horen ook met deze selectie thuis van NEC te winnen en daar hadden we alle mogelijkheden voor. Dat is niet gelukt en het is duidelijk dat als je vier spelers mist, dat wel vervelend is. Eigenlijk komt het overeen met de beginfase van ons seizoen, waar we ook niet compleet waren en ook gelijkspeelden tegen Fortuna en Sparta. Maar die horen we alle drie te winnen, ook al missen we vier spelers."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties