Bijlow: "Een keeper van mijn niveau moet die bal pakken"

Bijlow: "Een keeper van mijn niveau moet die bal pakken"

Er kan gerust geconcludeerd worden dat Feyenoord zondagavond van zichzelf heeft verloren. Hoewel er in de eerste helft een goed niveau werd behaald, werden de kansen niet afgemaakt en ging het spel in de tweede helft ook behoorlijk achteruit. Voor een matig spelend NEC waren twee kansen en de daarbij behorende doelpunten genoeg om een punt mee te nemen naar Nijmegen.

"Ik denk dat we de eerste helft goed spelen aan de bal met een hoge intensiteit en veel energie", reageert Justin Bijlow voor de camera van ESPN. "Met die 2-0 was er eigenlijk niks aan de hand. Ik denk dat we hen energie geven door één minuut voor rust weer een tegengoal te krijgen uit een standaardsituatie. Dat moeten we veel beter doen en is een beetje het verhaal van heel het seizoen."

De doelman van Feyenoord zag het spel in de tweede helft er niet beter op worden. "Het moet gewoon beter. In de tweede helft scoren ze de 2-2 en die moet ik pakken, dat is heel simpel. Daar hoeven we niet lang of kort over te praten, want die moet ik gewoon pakken. Dan wordt het een heel moeilijk verhaal als ze met elf man voor de pot gaan hangen. Het is klote."

Kleine ruimtes
In de laatste fase moest het vooral komen van voorzetten en creativiteit in de kleine ruimtes. Een scenario waar Ayase Ueda goed van pas had gekomen, zo denkt Bijlow. "Ik denk als we Ayase erbij hadden het makkelijker was, nu hebben we natuurlijk alleen Santi die echt kopkracht heeft. Ik denk dat we nog wel gevaarlijk voor de goal werden in die kleine ruimtes, alleen dan valt hij net niet goed voor ons."

Verhaal van dit seizoen
Het is niet voor het eerst dit seizoen dat een wedstrijd zo verloopt als tegen NEC. "Ik denk dat het een beetje het verhaal van dit seizoen is dat we goed spelen, vaak op voorsprong komen en vervolgens niet uitbreiden. Door kleine momenten komen tegenstanders altijd terug in de wedstrijd en dat was vandaag weer het geval. Ik denk dat het al een paar wedstrijden zo gebeurd is." Bijlow weet niet of er veel op te trainen valt. "Dat is een beetje volwassenheid en persoonlijke fouten gebeuren in voetbal, maar ik denk dat een keeper van mijn niveau die bal moet pakken."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties