Feyenoord verspeelt kostbare punten in De Kuip

Feyenoord heeft kostbare punten verloren in de Eredivisie. De Rotterdammers kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen NEC Nijmegen. Koploper PSV loopt hierdoor nog verder uit, en FC Twente nadert op twee punten in de competitie. De ploeg van trainer Arne Slot kreeg wederom een doelpunt tegen uit een standaardsituatie, wat het puntenverlies extra pijnlijk maakt.

Feyenoord kon niet beter beginnen aan de wedstrijd. Met Igor Paixão en Javairô Dilrosun werd er veelvuldig de aanval gezocht en was het wachten op het eerste officiële doelpunt van 2024. Het was uiteindelijk Dilrosun die Jasper Cillessen wist te passeren. De buitenspeler kreeg per toeval de bal voor zijn voeten in de zestien, twijfelde geen moment en schoot de bal beheerst met de binnenkant in de verre hoek.

copyright proshots 23834683

Niet veel later wist ook Santiago Gimenez het net weer te vinden. De Mexicaan scoorde alweer zijn achttiende doelpunt in de Eredivisie. NEC kwam niet in het spel voor en kwam dan ook verrassend terug in de wedstrijd. Voor trainer Arne Slot zal de tegengoal vlak voor rust als een domper aankomen, want het was weer het oude liedje. De bezoekers wisten te scoren uit een standaardsituatie en het was wederom de eerste kans van de wedstrijd die Feyenoord tegen kreeg.

Voor het doelpunt van NEC miste Quinten Timber nog een uitgelezen kans om het duel al voor rust te beslissen. De goal uit de standaardsituatie veranderde de zaak. Feyenoord, dat prima in de wedstrijd zat, moest in de tweede helft nog vol aan de bak om de drie punten binnen te slepen in een regenachtige Kuip. Direct na rust ging Feyenoord op zoek naar het derde doelpunt van de middag. Gimenez was dichtbij, zijn schot ging echter rakelings langs het doel.

copyright proshots 23835112

Waar Feyenoord op zoek was naar het derde doelpunt, wist NEC opnieuw te scoren in De Kuip. Vrijwel uit het niets schoot Magnus Mattsson van afstand raak. Justin Bijlow liet de inzet van de Deen uit zijn handen glippen, en ook de tweede mogelijkheid van de bezoekers werd daarmee omgezet in een doelpunt. De opdracht voor Feyenoord was duidelijk: scoren. David Hancko zette de toon door direct een mogelijkheid te creëren. De inzet van de Slowaak kon net gepareerd worden door Cillessen.

Met invallers Leo Sauer, Luka Ivanušec en Ondřej Lingr werd er nadrukkelijk gezocht naar het winnende doelpunt. Voor Feyenoord was Cillessen een aantal keer een sta in de weg, en ook stond het vizier van een aantal spelers niet op scherp. Ook in de vijf minuten blessuretijd werd er geen doelpunt meer gemaakt door Feyenoord, waardoor het eerste puntenverlies van 2024 een feit is.