''Ik heb ervoor gekozen om te blijven en te vechten voor mijn plek''

''Ik heb ervoor gekozen om te blijven en te vechten voor mijn plek''

Javairô Dilrosun staat met een teleurgesteld gevoel na afloop van de wedstrijd tegen NEC de pers te woord. De buitenspeler heeft zichzelf teruggevonden in de basisopstelling en was ook belangrijk door het openingsdoelpunt binnen te schieten. Het dure puntverlies van Feyenoord overschaduwt het persoonlijke mooie moment van Dilrosun.

"Ik moet zeggen dat ik niet heel sterk begon aan de wedstrijd," vertelt Dilrosun in gesprek met ESPN. "Ik had een paar slechte momenten in het begin, maar naarmate de wedstrijd vorderde, speelde ik wel wat lekkerder. De goal gaf me wat zelfvertrouwen." Dilrosun krulde de bal in de verre hoek met de binnenkant van zijn voet, een handelsmerk lijkt het te worden van de buitenspeler. "Dat hoorde ik net ook iemand zeggen. Hij zat er lekker in, ik raakte de bal heerlijk. Op zo'n moment weet je dat de bal erin gaat."

Hans Kraay jr. stipt het juichen van Dilrosun na zijn doelpunt aan. Volgens de aanvaller had dat weinig te maken met zijn reserverol van de afgelopen maanden. "Nee, dat was het niet. Dit doe ik al sinds ik hier ben aangekomen. Het is niet iets nieuws. Gewoon een viering die ik met mijn dochter heb verzonnen, dat doe ik al sinds ik hier ben. Het is geen signaal of iets dat ik niet speel. Ik ben wel chagrijnig, deze wedstrijd mag je nooit gelijkspelen. 2-0 voor, ik denk dat we in de eerste helft bijna niks hebben weggegeven. De goal die we tegen krijgen een minuut voor de rust is heel zonde. We moeten nu even bijkomen en weer hard werken, en volgende week er tegenaan."

Dilrosun mocht vertrekken
Feyenoord heeft afgelopen zomer aan de buitenspeler laten weten dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe club. "Ik heb een moeilijke periode gekend hier bij Feyenoord. Aan het begin van het seizoen was het duidelijk dat als er een goede aanbieding zou komen, ik mocht vertrekken. Ik heb ervoor gekozen om te blijven en te vechten voor mijn plek. Aan het einde van de eerste seizoenshelft heb ik weer wat kansen gekregen en ik denk dat ik die ook heb benut. Daardoor mocht ik vandaag ook starten. Ik ben belangrijk geweest met een goal, en moet deze vorm blijven aanhouden en dan zien we wel wat er gebeurt."

"Voetbal is een hele snelle sport," vervolgt de aanvaller in reactie op de opmerking dat hij nooit heeft lopen klagen of vervelend gedrag heeft vertoond in de groep. Arne Slot was juist lovend over zijn karakter. "Het ene moment houdt iedereen van je en het andere moment moet je op de bank of zelfs op de tribune plaatsnemen. Dat weet ik, daarom geef ik alles op de club en wacht ik op een moment om het te laten zien, dat moet ik elke keer benutten. Natuurlijk heb je soms moeilijkere dagen dan andere dagen. Ik heb gewoon altijd hard gewerkt op de trainingen en laten zien dat ik een meerwaarde voor het team kan zijn. De trainer geeft me de kans en het vertrouwen. Dat moet ik hem nu terugbetalen."

Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties