Slot: "Het gaat hier altijd over hoe wij met de scheidsrechter bezig zijn"

Slot: "Het gaat hier altijd over hoe wij met de scheidsrechter bezig zijn"

Niet voor het eerst dit seizoen maakte de arbitrage zondagmiddag een twijfelachtige beslissing in het nadeel van Feyenoord. Cyriel Dessers leek de Rotterdammers op 2-1 te zetten, maar werd vanwege een vermeende overtreding teruggefloten. Arne Slot kreeg na afloop de vraag of de spits niet sowieso al teveel met de scheidsrechter bezig was, maar maakte duidelijk met dergelijke vragen wel klaar te zijn.

"Ik ben nog niet heel lang trainer, maar bij deze club gaat het altijd alleen maar over hoe wij met de scheidsrechter bezig zijn", zo merkte de Feyenoord-coach tijdens zijn persconferentie op. "Dat is bijzonder opvallend, want bij andere clubs zie ik ze ook constant met de scheidsrechter bezig. Maar hier wordt het constant benadrukt."

Het moment van de afgekeurde 2-1 had Slot zelf nog niet teruggezien. "Maar ik heb wel veel mensen horen zeggen dat er niet zoveel aan de hand was. Misschien komt het ook doordat Dessers daarvoor al zoveel aan het klagen was. Hij speelde niet gelukkig en vaak als spelers niet zo gelukkig spelen, zijn ze ook iets meer met randzaken bezig. Of hij minder speelde omdat hij veel met de scheidsrechter bezig was? Ik denk dat het net andersom is."

Toch wilde hij daar verder niet te veel aandacht aan schenken. "Dat we er veel mee bezig zijn geloof ik zeker, maar dat is bij alle clubs het geval. Zeker wanneer je het gevoel hebt dat een beslissing ook anders kan uitvallen. Ik zag links naast mij (de dug-out van FC Utrecht, red.) heel veel onrust over bepaalde beslissingen. Dat is gebruikelijk in het voetbal. Maar het valt bij ons blijkbaar extra op, dus dan zullen wij dat waarschijnlijk op een minder slimme manier doen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties