Slot geheimzinnig: ''Gernot kan morgen en zondag starten''

Slot geheimzinnig: ''Gernot kan morgen en zondag starten''

Gernot Trauner begint steeds fitter te worden bij Feyenoord. De Oostenrijker is terug na een blessure aan zijn knie en het moment dat Trauner weer in de basis opstelling kan starten komt dichterbij. Of trainer Arne Slot donderdagavond tegen Shakhtar Donetsk gaat starten met Trauner wil hij op de persconferentie niet prijsgeven.

''Trauner staat er heel goed voor, omdat hij al een tijdje fit is'', begint Slot. ''Het is ook een speler die maximaal een half uur heeft gespeeld. Daar waren we heel blij mee dat dat heel goed ging, want het is compleet anders als je traint of een wedstrijd speelt. Iedereen die gevoetbald heeft weet dat het tempo anders is. Trauner is er vier maanden uit geweest en dan wil je graag de bevestiging dat je nog op dat niveau zit. Daarom was het heel goed wat hij vorige week liet zien.''

Slot ontwijkt de vraag of Trauner donderdag tijdens de achtste finale van de Europa League of zondag in De Klassieker een basisplaats kan verwachten. ''De verwachtingen zijn dat hij de komende weken meer gaat spelen, dan de afgelopen vier maanden. Of hij gelijk een basisplaats krijgt zien jullie morgen. Het is zo moeilijk om nu al door te gaan rekenen naar zondag, dat doen we nooit. Behoudens als een speler niet fit is. Kortom: Gernot kan morgen starten en zondag starten.''

Alireza Jahanbakhsh
De buitenspeler viel tijdens de dinsdagtraining geblesseerd uit, maar Slot maakt zich geen zorgen over zijn inzetbaarheid. ''Er werd vandaag tegen mij gezegd dat het alweer een stuk beter gaat. Vandaag gaat hij gewoon meetrainen. Het zijn geen grote problemen, maar soms krijg je te maken met een stukje overbelasting door het spelen van veel wedstrijden.'' Slot liet verder weten dat Feyenoord naast Quinten Timber, Justin Bijlow en Patrik Wålemark beschikt over een fitte groep.

Lees meer over
Arne Slot Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties