Slot geeft medische update over Danilo en Pedersen

Slot geeft medische update over Danilo en Pedersen

Danilo en Marcus Pedersen moesten zaterdagavond allebei het veld geblesseerd verlaten. Arne Slot gaf na afloop van de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-4) een medische update over beide spelers en ging in op de invalbeurten van Mimeirhel Benita en Quilindschy Hartman.

Slot geeft aan dat de blessure van Danilo meevalt. ''Volgens mij was dat kramp. Hij heeft veel druk gezet, was agressief en heeft veel geholpen. Daarom kon hij het aan het einde niet meer volhouden. Er is dus nog wat werk aan de winkel voor hem’’, knipoogt Slot. De blessure van Pedersen ziet er op het eerste gezicht iets zwaarder uit.

''Marcus ging er in de rust uit en had last van z’n knie, die had hij een beetje verdraaid. Hij wilde toen even op de fiets gaan zitten, maar kon de trappers niet meer ronddraaien. Of dat een probleem is voor aanstaande donderdag? Dat is nu denk ik nog te vroeg om te zeggen.'' Benita was de vervanger van Pedersen; Fredrik Bjørkan werd gewisseld voor Hartman.

Jeugdopleiding
''Het is voor de jeugdopleiding wel heel mooi om te zien dat de links- en rechtsback van Varkenoord komen'', vervolgt Slot. ''Je ziet dat onze jeugdspelers, als ze goed genoeg zijn, ook in deze selectie hun kansen krijgen. Mimi (Benita, red.) schatte de situatie één of twee keer niet goed in, maar was wel bereid om heel hard te werken.''

''Hij gooide zich voor ballen en was belangrijk voor het team. Aan de bal was hij uitstekend. Ook Hartman viel vandaag, net als vorige week, uitstekend in.'' Feyenoord moet snel herstellen, want Lazio Roma wacht volgende week alweer in de Europa League. Slot kijkt daar naar uit. ''Op naar donderdag: een heel mooie wedstrijd. Zeker als je vanavond gewonnen hebt.''

Lees meer over
Arne Slot Marcus Holmgren Pedersen Danilo Pereira da Silva Quilindschy Hartman Mimeirhel Benita
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties