Slot: "Frustrerend dat dat vandaag niet lukt"

Slot: "Frustrerend dat dat vandaag niet lukt"

Het 1-1 gelijkspel tussen FC Groningen en Feyenoord was niet helemaal conform de verhoudingen. Dat was ook de conclusie van trainer Arne Slot, die zijn ploeg de kansen zag krijgen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. "We hadden recht op meer", stelde hij na afloop in gesprek met ESPN.

Slot zag een groot verschil tussen de in zijn woorden 'matige eerste helft' en 'heel goede tweede helft'. "In mijn beleving waren wij na rust beter aan de bal, maar misschien was de tegenstander ook wat vermoeider. Ze zaten er in de eerste helft bovenop en maakten ons het voetballen onmogelijk. Dat deden ze heel goed. In de tweede helft gingen wij het beter doen en hebben we voldoende kansen gehad. Maar het is een slechte cocktail als je je eigen kansen niet maakt en een van de weinige kansen die de tegenstander krijgt erin gaat. Dan wordt winnen vrij lastig."

"Ik weet niet wat voor woord je ervoor moet gebruiken", antwoordde Slot op de vraag om een verklaring voor de gemiste kansen. "Maar er is wel al zestien wedstrijden lang een patroon. We krijgen elke wedstrijd veel meer kansen dan de tegenstander en de tegenstander zelf krijgt amper kansen. Heel vaak leidt dat ertoe dat we de nul houden, en incidenteel gaan die 1 of 2 kansen erin. Dat is onze huidige situatie. Natuurlijk kan niet elke kans erin, maar het vervelende is dat onze tegenstanders over het algemeen een beter verzilveringspercentage hebben dan wij."

"Meestal creëren we genoeg kansen dat het tot overwinningen leidt, maar vandaag is het frustrerend dat dat niet lukt", ging hij verder. "Te meer omdat we in de tweede helft goed speelden en Groningen onze wil oplegden, wat tot veel kansen leidde. Het is niet makkelijk als een tegenstander met zoveel man verdedigt. En Groningen is ook in staat om echt goed te verdedigen. Het is ons toch gelukt om kansen te creëren, maar niet om er meer dan één te maken."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties