Slot: "Een van de mooiste dingen die je als trainer kan meemaken"

Slot: "Een van de mooiste dingen die je als trainer kan meemaken"

Het is Arne Slot gelukt om met Feyenoord zijn eerste prijs uit zijn trainerscarrière te winnen. Vandaag verscheen de hele selectie op het balkon van het stadhuis in Rotterdam en ook de trainer genoot daar zichtbaar van.

Na afloop van de huldiging verscheen Slot voor de camera van RTV Rijnmond om wat te vertellen over de festiviteiten. "Als je gister zo’n geweldig feest hebt gehad en je maakt vandaag dit mee, dan weet je wel wat je met zijn allen hebt losgemaakt." Ook het feest na afloop van de wedstrijd gisteravond heeft indruk gemaakt op de trainer. "Bijzonder. Daar heb ik weer gezien wat ik het hele jaar gezien heb. Een groep die heel close is met elkaar, waar niemand buiten de groep valt en je echt met elkaar het feest viert. Dat is heel mooi om te zien en daarnaast hebben we ook wat drankjes gehad en mooie artiesten."

Als Slot de vraag krijgt waarom dit elftal nou zo succesvol is geweest, ziet hij vooral dat het team één geheel is. "Uiteindelijk zijn het jongens met veelal dezelfde leeftijd en past het allemaal heel mooi. In het begin gaan er een aantal Nederlandstalige jongens weg, toen was Jens er nog. Orkun had het altijd heel erg leuk met Tyrell, die ging natuurlijk ook weg. De nieuwe jongens hebben elkaar heel snel gevonden op het veld, maar zeker ook buiten het veld. Dat is denk ik wel één van de redenen dat we zo succesvol zijn geweest."

Onwerkelijk
Samen met de aanvoerder van Feyenoord kwam Slot als eerste het balkon op om te verschijnen voor alle enthousiaste fans. Hoe dat voelt is niet te verwoorden. "Heel moeilijk om een gevoel te beschrijven, maar dat zijn één van de mooiste dingen die je als trainer kan meemaken. Kampioen worden is fantastisch, maar kampioen worden bij Feyenoord is nog een extra dimensie. Dat is wel een droom die uitkomt"

Het Legioen
Verslaggever Bart Nolles vraagt zich af of de fans van Feyenoord echt zo belangrijk zijn geweest om wedstrijden over de streep te trekken. "Het is altijd een samenspel. Ik denk dat iedereen die in een Feyenoordshirt gespeeld heeft, weet wat zij betekenen. Dat zij een extra steun zijn voor ons om in die laatste fase nog aan te zetten, is geen geheim voor iedereen die in het stadion is geweest of het shirt gedragen heeft."

Slot: "Een van de mooiste dingen die je als trainer kan meemaken"
Slot: "Een van de mooiste dingen die je als trainer kan meemaken"

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties