Kökcü: ''Justin kwam met het idee om naar beneden te gaan''

Kökcü: ''Justin kwam met het idee om naar beneden te gaan''

Orkun Kökcü heeft een openhartig interview gegeven vlak na de huldiging op de Coolsingel. De aanvoerder van Feyenoord onthult dat hij kampte met slaapproblemen als gevolg van een opgelopen trauma. Tijdens de voorbereiding moest hij daardoor het trainingskamp verlaten en samen met een gedragscoach is er naar een oplossing gezocht.

''Je wilt kijken waar je jezelf kunt ontwikkelen'', begint de aanvoerder in gesprek met RTV Rijnmond. ''Toen ik de aanvoerdersband van de trainer kreeg, kon ik niet zeggen dat ik op hetzelfde niveau was als ik nu ben. Daarom zocht ik hulp, maar het ging niet alleen om het overkomen als een goede leider. Het ging er ook om van een trauma af te komen. Het was een totaalpakket en dat nam ik mee. Nadat het trauma was verwerkt, zijn we gaan kijken hoe je eigenlijk de beste versie van jezelf kunt zijn. Ook in het helpen van je teamgenoten en ze op scherp zetten."

Orkun Kökcü en Justin Bijlow maakten ook nog een fantastisch gebaar door ruim de tijd te nemen voor terminaal zieke supporters. ''Het is wel anders om een gesprek te voeren. Het is heel intens wat hen te wachten staat, dus probeer je ze een goed gevoel te geven. Het is niet alleen mijn idee, want Justin kwam met het idee om even naar beneden te gaan. Hij merkte op dat ze daar zaten en dat sommigen emotioneel waren. Justin kwam met het idee om naar beneden te gaan, zodat we hen een nog onvergetelijkere dag konden bezorgen. Ik denk dat iedereen in het team dit zou doen, we hebben allemaal jongens die iets kunnen betekenen in de maatschappij. Iedereen is erg begaan met anderen.''

Niet durven dromen
Kökcü heeft genoten van de afgelopen twee dagen. ''Daar doe je het voor. In de jeugd droom je ervan dat je in De Kuip mag staan. Als je dan als aanvoerder de schaal omhoog mag tillen, is dat iets heel unieks en speciaals. Ik had in de jeugd nooit durven dromen van zulke momenten. Je kunt wel fantasieën hebben over hoe het zou zijn, maar in mijn hoofd was het voornamelijk gericht op het zo snel mogelijk in het eerste team komen. Dat lukte op vrij jonge leeftijd, maar daarna had ik moeite om echt belangrijk te zijn en mijn stempel te drukken op Feyenoord. Nu lukt dat wel en dat heeft geresulteerd in het winnen van de schaal. Daar ben ik heel blij mee.''

Lees meer over
Justin Bijlow Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties