Slot: "Dat zegt heel veel over de mentaliteit van Hancko"

FC Groningen heeft donderdagavond laten zien een waardig halve finalist te zijn van het bekertoernooi. Feyenoord had veel moeite met de nummer zes uit de Keuken Kampioen Divisie, maar uiteindelijk trokken de Rotterdammers de overwinning wel over de streep. Dankzij doelpunten van David Hancko en Ondrej Lingr werd De Trots van het Hoge Noorden verslagen met 2-1.

"Als je naar het spelbeeld van de eerste helft hebt gekeken en je 0-1 achterstaat met de rust, ben je opgelucht als je met een 2-1 overwinning hier staat", begint Arne Slot na afloop van de wedstrijd tegenover ESPN. De trainer vindt niet dat zijn elftal werd verrast door FC Groningen. "Niet door door de intenties, maar misschien wel door de kwaliteit waarmee ze het uitvoerden. Vorig jaar speelden wij hier thuis tegen Zwolle, die waren in de eerste divisie ook geweldig met hun intensiteit, maar zij kwamen er toen achter dat het in de Eredivisie nog wel even andere koek was. Dat was vandaag in de eerste helft absoluut niet aan de orde."

Slot zag dat zijn spelers last hadden van het fanatisme waarmee de FC Groningen druk wist te zetten. Of de trainer van Feyenoord zijn verdediging nog iets kwalijk neemt bij het tegendoelpunt? "In de aanloop, maar dan zitten we wel erg ver in het begin van de aanval, was het niet helemaal duidelijk wie hun twee controleurs pakte. Later viel hij ook bij één van die controleurs. Calvin stond er goed voor en dan wordt het schot van richting veranderd. Dat is volgens mij ook zo’n beetje de enige manier waarop wij een tegengoal kunnen krijgen, want we krijgen er heel weinig. Maar hij zat er wel in."

Wijzigingen in de rust
In de tweede helft kwamen Luka Ivanusec en Bart Nieuwkoop in het veld, waardoor er vooral in de verdediging veel geschoven moest worden. "Uiteraard is dit ook een optie, daar hebben we er niet zoveel meer van achterin. Zoals jullie gezien hebben, had ik vijf verdedigers tot mijn beschikking, en natuurlijk Givairo Read. Die ene keuze die we nog hadden, hebben we in de rust gemaakt."

Mentaliteit
De wissels maakten vandaag het verschil, maar Slot bedankt niet alleen de invallers. "Dan doe je wel de jongens te kort die zowel vandaag als afgelopen weekend startten. Daar zijn ook een aantal jongens die op hun tandvlees lopen." De trainer noemt Hancko als voorbeeld. "Ik zie heus wel dat hij wat vermoeider is dan in andere wedstrijden. Maar iemand die al kampioen geweest is, die accepteert geen nederlaag. Het moest van heel ver komen, maar uiteindelijk staat hij wel voor de goal om die bal binnen te schieten. Geweldige assist van Calvin Stengs. Dat zegt heel veel over de mentaliteit van, in dit geval, Dávid"

PSV
De trainer is opgelucht dat er, los van de wedstrijd tegen PSV komend weekend, geen verlening gespeeld hoefde te worden. "Ik denk dat je gezien hebt hoe spelers van mij bijna strompelend in de duels zaten, dus als dit vandaag een verlenging had geworden, had het onze kansen niet toegenomen op een overwinning. We zijn super blij dat we de finale hebben behaald en nu moeten wij zondag naar Eindhoven. Dat had fysiek gezien vanuit een idealere situatie gekund, maar ik ben blij dat we mentaal gezien met een overwinning er naartoe gaan."

Lees meer over
Arne Slot Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties