Beelen baalt van rol bij tegendoelpunt: "Het is niet goed"

Beelen baalt van rol bij tegendoelpunt: "Het is niet goed"

Feyenoord zal het op zondag 21 april opnemen tegen NEC in de finale van de TOTO KNVB Beker. In de halve finale wisten de Rotterdammers af te rekenen met FC Groningen. Al klinkt het makkelijker dan dat het daadwerkelijk ging, want lange tijd was de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie de baas in De Kuip. Uiteindelijk lukte het na een aantal wissels om het finaleticket in Rotterdam te houden.

"Hoewel een halve finale waarschijnlijk nooit makkelijk zal zijn, hadden we het natuurlijk liever wat makkelijker gehad", begint Thomas Beelen tegenover ESPN. Hoe het kwam dat het in de eerste helft minder liep? "Ik denk dat zij het ook goed deden. Ik vond dat zij ons de opbouw goed verstoorden en sowieso vond ik dat wij te weinig energie leverden, daar begon het mee denk ik."

Na rust ging het gelukkig beter en trok Feyenoord de overwinning over de streep. "Je zag dat we in de tweede helft er meer energie in legde en meer gas gaven. Ik denk dat dat het grootste verschil was." Het doelpunt van FC Groningen vloog via de rug van Beelen voorbij Timon Wellenreuther. "Ik heb het nog niet heel goed terug gezien, maar ik probeerde mijn been dicht te doen. Het is niet goed."

Nadat Feyenoord op achterstand kwam duurde het vrij lang voordat de Rotterdammers goed in de wedstrijd kwamen. "In het begin van de tweede helft kregen we wel wat kansen, maar daarna viel het wel een beetje dood voor mijn gevoel. Die 1-1 was wel echt welkom. Daarna was het nog steeds lastig, dus het was een hele lastige wedstrijd. Maar uiteindelijk moet je zo’n halve finale winnen en dat hebben we gedaan."

Wissels
In de rust voerde Slot een aantal wijzigingen toe, waardoor er vooral in de verdediging veel werd geschoven. "Ik denk dat het wel hielp. Maar ik denk ook dat het vooral lag aan de energie die wij leverden. Die omzettingen hielpen iets, maar ik denk dat het daar mee begon." De laatste wedstrijden worden wel veel gewonnen, maar makkelijk gaat het niet. “Het is een druk schema, maar dat mag geen excuus zijn. Het gaat wat stroperig en uiteindelijk winnen we wel veel wedstrijden, maar niet zoals dat misschien voorheen ging met heel goed voetbal."

"Uiteindelijk denk ik dat je ook niet een heel seizoen goed kan voetballen, dus is het vooral belangrijk dat je wedstrijden wint", vervolgt de verdediger van Feyenoord. Aanstaande zondag staat de wedstrijd tegen PSV op het programma en het is daarom maar goed dat de wedstrijd na negentig minuten beslist werd. "Als we nog moesten verlengen was dat natuurlijk niet goed voor de benen geweest, maar het is prima zo."

Lees meer over
Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties