Slot: "Dat is ook het enige dat je ons kunt verwijten"

Sinds zijn aanstelling bij Feyenoord heeft Arne Slot er in de Eredivisie nog niet zo goed voorgestaan als na deze speelronde. Zijn ploeg won met 0-3 bij FC Groningen en is nu koploper met een voorsprong van vier punten op de nummer twee. Dat was genoeg reden tot tevredenheid bij de trainer.

Toch begon hij voor de camera van ESPN met het aanstippen van het enige minpuntje van deze wedstrijd. "Je bent constant alert op het feit dat als je maar twee goals verschil hebt en je uitspeelt, een tegenstander uit één onbewaakt ogenblik van ons een goal kan maken. Dat moment was er, maar gelukkig redde Justin ons. Dat is ook het enige dat je ons - voor de zoveelste keer dit seizoen - kan verwijten: dat de kans-goalverhouding wel wat te wensen overlaat."

Wieffer en Kökcü
In het bijzonder kon Slot genieten van zijn nieuwe middenveld met Mats Wieffer. "Ik vind het altijd heel prettig om Orkun Kökcü te zien spelen, maar vandaag stond er iemand anders dan Timber naast. Hij speelde ook een uitstekende wedstrijd. Hij geeft ons ook nog wat lengte tegen de vele lange ballen die we moesten verdedigen. Hij won bijna elk kopduel. Aan de bal was hij ook rustig. Ik denk dat het ook lekker is om in dit elftal te komen, omdat ze aardig weten hoe ze de vrije man moeten vinden. Dan speel je mee, helemaal als je naast zo'n goede speler als Orkun staat."

Paixão
Waar het donderdag Wieffer was die scoorde bij zijn basisdebuut, schoot vandaag zijn partner op het middenveld Kökcü fantastisch raak. Die credits kreeg hij van Slot, al was dat niet het enige dat hij wilde uitlichten. "Dan ga je voorbij aan Paixão, die heel goed de speler naar hem toe lokt en op dat moment herkent dat het twee tegen één is en Orkun vrijkomt. Orkun heeft dan het vermogen om daar op de juist positie vrij te komen, waardoor hij een mooie schietkans heeft."

Bovendien was Paixão eerder ook zelf trefzeker. Uitgerekend de slechts 1,68 meter lange Braziliaan tekende met het hoofd voor de openingstreffer. "Ik wist wel dat hij ondanks zijn lengte heel aardig kan koppen", vertelde Slot. "Dat hadden we vanuit de scouting al meegekregen. Hij is supersnel, dus dan ben je vaak ook explosief en heb je een enorme sprongkracht. Hij kan goed koppen, dus het is niet toevallig dat hij die kopgoal maakte."

De Klassieker
Ook Slot kon er na de winst in Groningen uiteraard niet omheen om alvast kort vooruit te blikken op De Klassieker in De Kuip van volgende week. Of de omstandigheden voor de koploper nu ideaal zijn om volle bak gas te geven tegen de aartsrivaal? "Zolang ik hier bij Feyenoord ben, heb ik ze alleen nog maar gas zien geven in De Kuip. Dat zullen we volgende week ook zeker doen. Maar je bent ook altijd afhankelijk van de kwaliteiten van de tegenstander. En dan treffen we met Ajax natuurlijk een heel goede ploeg."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties