Kökcü: "Veel getraind om een vaste trap te krijgen"

Kökcü: "Veel getraind om een vaste trap te krijgen"

Orkun Kökcü was zondag een van de hoofdrolspelers bij de 0-3 zege van Feyenoord op FC Groningen. De aanvoerder speelde een goede wedstrijd met als hoogtepunt zijn prachtige goal van afstand. Dat hij zo vaak van buiten de zestien scoort, is geen toeval meer.

Voor de camera van ESPN stelde ook Kökcü zelf dat zijn afstandsschot 'een wapen is'. "Ik had daarvoor al twee keer tegen de jongens gezegd: 'Als jullie aan de zijkant zijn, ligt het midden helemaal vrij, want ze stappen niet uit.' Nu kwam die bal een keer. Dan moet ik het laten zien."

Hoe hij dat deed? "Het was gewoon sturen richting de verre hoek. Als je dat vaak traint, heb je op een gegeven moment een trap die vanzelf gaat. Ik denk dat dit er zo een was. Vooral toen ik net bij het eerste kwam, heb ik er buiten de club voor mezelf veel op geoefend. Nu hou je dat een beetje bij. Je moet het veel trainen om een vaste trap te krijgen."

Gefocust begin
Feyenoord ging de wedstrijd in met het idee dat het begin beter moest dan in de vorige twee wedstrijden. "Toen kregen we er na twee minuten al een om de oren. Nu waren we echt gefocust. Dat was voor ons een puntje en daar hebben we ons goed aan gehouden. Als je ziet hoe Groningen er nu voor staat - met alle respect - dan moeten wij beter zijn. Dat waren we ook."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties