Heerlijke goal Kökcü: "Zoals op de training"

Heerlijke goal Kökcü: "Zoals op de training"

Feyenoord legde zondagmiddag een uitstekende eerste helft op de mat tegen FC Groningen. Door goals van Igor Paixão en Orkun Kökcü was de stand na 45 minuten 0-2, maar die score had zelfs nog hoger kunnen zijn. Bij ESPN werd opgemerkt dat Feyenoord enorm veel ruimte had om te voetballen.

"Feyenoord probeert het tempo op te schroeven en creëert daardoor veel ruimte", zagen analist Kenneth Perez. "Bij de 0-2 van Kökcü zag je hoe vrij iedereen stond. En ook bij de 0-1, stond Paixão bij de tweede paal helemaal vrij. De back moest twee man in de gaten houden."

Kökcü
De afstandsgoal van Kökcü was de mooiste van de eerste helft, al zag Perez ook veel ruimte voor de aanvoerder van Feyenoord. "Dan is het wel knap dat je hem erin schiet. Dat is training, om zo'n vaste trap te krijgen."

Toch was het in zijn ogen vooral een fout van de thuisploeg. "Normaal word je onder druk gezet en moet je sneller handelen. Nu kan hij afwerken zoals hij op de training zou doen. Iemand speelt in, hij legt 'm rustig klaar en haalt uit. Dit hoort niet in een wedstrijd."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties