Feyenoord verstevigt koppositie met simpele zege in Groningen

Feyenoord verstevigt koppositie met simpele zege in Groningen

Feyenoord heeft zondag zonder al te veel problemen gewonnen bij FC Groningen. Dankzij doelpunten van Igor Paixão en Orkun Kökcü stond het al na een halfuur op een comfortabele 0-2 voorsprong. Pas in de extra tijd van de tweede helft tekende invaller Santiago Gimenez voor de derde treffer. Door de zege liep de koploper van de Eredivisie nog verder uit: het gat met nummer twee AZ is nu vier punten.

Het beloofde op voorhand al een mooi weekend te worden voor Feyenoord. Achtervolgers Ajax en FC Twente hielden elkaar op 0-0 en kort voor de aftrap in Groningen kreeg ook PSV een late 2-2 om de oren tegen Fortuna Sittard. De Rotterdammers konden dus optimaal profiteren, al moest het natuurlijk nog wel winnen in de Euroborg. Iets dat in de laatste vier edities van deze wedstrijd niet lukte.

Paixão en Kökcü
Toch duurde het niet lang voordat duidelijk was dat het dit keer anders zou gaan. Na een kleine twintig minuten voetballen werd de ban gebroken door Igor Paixão. Het was Mats Wieffer - die zijn uitstekende prestatie tegen PEC Zwolle in Groningen een passend vervolg gaf - die de bal vanaf rechts de zestien in lepelde. Daar was het de kleine Braziliaan die bij de tweede paal van dichtbij binnenkopte.

De volgende grote kans was voor Sebastian Szymanski op een voorzet van Orkun Kökcü, maar de Pool stuitte op doelman Michael Verrips. Dat gold kort daarna niet voor Kökcü zelf. De aanvoerder werd aangespeeld door Paixão en kreeg meer dan voldoende ruimte om aan te leggen en de bal schitterend de verre hoek in te schieten. Verrips was kansloos en Feyenoord stond na een halfuur spelen op 0-2.

Goede mogelijkheden
Vanaf dat moment nam het aantal kansen voor de Rotterdammers nog meer toe. Zo was Wieffer dicht bij een kopie van de goal van Kökcü, maar belandde zijn inzet net naast het Groningse doel. Hetzelfde gebeurde tot twee keer toe bij Alireza Jahanbakhsh, wiens goede spel net als afgelopen donderdag nét niet beloond werd met een treffer.

Naarmate de tweede helft vorderde, nam Feyenoord steeds meer gas terug. Dat leidde er zelfs toe dat Groningen tegen het einde toch nog enkele keren in de buurt van het Rotterdamse goal kwam, maar Justin Bijlow en Dávid Hancko voorkwamen dat de ploeg daardoor schade opliep.

Gimenez
Pas in de extra tijd was ook het laatste beetje twijfel uit de lucht. Invaller Santiago Gimenez creëerde voor zichzelf een goede mogelijkheid en rondde deze uitstekend af. Feyenoord won met 0-3 en gaat als koploper vol vertrouwen de Klassieker van volgende week tegemoet.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties