Wieffer: "Maakt mij niet uit of er nog een middenvelder komt"

Wieffer: "Maakt mij niet uit of er nog een middenvelder komt"

Mats Wieffer heeft zich in korte tijd verzekerd van een basisplaats bij Feyenoord. De middenvelder maakte donderdag tegen PEC Zwolle al indruk als vervanger van Quinten Timber en zette die lijn tegen FC Groningen voort.

Met het vertrouwen bij Wieffer zat het sowieso wel goed. "Dat heb ik in principe altijd wel. Als ik gewoon hard werk en mijn duels win, dan komt het voetballend vanzelf wel. Dan kom je er vanzelf lekker in. Ik weet dat ik het kan, dus het is lekker dat het er nu uitkomt in de laatste twee wedstrijden", zei hij tegenover ESPN.

Dat Wieffer voorlopig eerste keus zal zijn op zijn positie, is inmiddels wel duidelijk. Toch is Feyenoord nog altijd op zoek naar een nieuwe middenvelder. "Het maakt mij niet uit of er iemand komt", was Wieffer daar nuchter onder. "Ik moet gewoon zelf zorgen dat ik goed speel, dat is het belangrijkst. Concurrentie maakt me niet heel veel uit."

De Klassieker
Nu ook de horde in Groningen is genomen, kan de focus volledig op de Klassieker van volgende week. Of Wieffer er klaar voor is? "Ik heb nog nooit tegen Ajax gespeeld, maar ik probeer gewoon hetzelfde te doen wat ik altijd doe. Zenuwachtig? Nu nog niet in ieder geval. Ik heb normaal wel gezonde spanning, maar nooit dat ik heel zenuwachtig ben. Ik probeer gewoon mijn ding te doen: rust aan de bal, als het kan vooruit spelen en vooral mijn duels winnen. Daarvoor sta ik op zes, om te zorgen dat ik de restverdediging bewaak en zoveel mogelijk duels win."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties