"Daar zijn we met Quinten en Orkun keihard mee bezig"

"Daar zijn we met Quinten en Orkun keihard mee bezig"

Feyenoord haalde deze zomer enorm veel nieuwelingen naar De Kuip, maar één gewenste versterking bleef uit. Een opvolger van Fredrik Aursnes werd niet gevonden, waarmee Mats Wieffer de enige echte 'nummer zes' in de selectie is. In gesprek met Vandaag Inside ging Arne Slot in op de invulling van die positie.

"Mats is de afgelopen weken geblesseerd geweest en is net terug", begon hij. "En hij komt vanuit de Eerste Divisie. Daar was hij overigens wel een van de beste spelers van de competitie, maar dan nog is het een behoorlijk grote stap naar Feyenoord. Die stap had hij eigenlijk rustig mogen nemen, maar dat komt nu misschien wel in een versneld proces, omdat hij eigenlijk de enige nummer zes is die we hebben."

Wat dat betekent voor zijn speeltijd? "In eerste instantie hangt dat af van de speler zelf, of hij in staat is om negentig minuten te spelen en op het niveau aan te haken? Anders kunnen ook aanvallende middenvelders daar spelen, als ze dezelfde fysieke arbeid leveren als een verdedigende middenvelder doet. Daar zijn we met Quinten en Orkun keihard mee bezig, om ze veel verdedigende discipline bij te brengen. Dat is nodig, want op dit moment zijn zij de twee die het invullen."

Lees meer over
Arne Slot Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties