Slot blikt vooruit op nieuw seizoen: "De basis staat al heel goed"

Slot blikt vooruit op nieuw seizoen: "De basis staat al heel goed"

Voor Arne Slot eindigde deze week niet zoals gehoopt. Nadat afgelopen vrijdag bekend werd gemaakt dat de trainer van Feyenoord zijn contract tot en met 2026 heeft verlengd, ging de seizoensafsluiter met 0-1 verloren.

''Je baalt wel, omdat je aan een geweldige serie bezig was'', opent Slot tegenover ESPN. ''Je vindt het ook mooi om thuis ongeslagen te blijven, het record aantal punten te halen. Maar het allerbelangrijkste is dat we kampioen zijn geworden en dat hadden we gelukkig al veilig gesteld.''

Ondanks de nederlaag vond Slot de impact van de week op Ibiza wel meevallen. "Ik denk dat wij in de eerste helft constant op hun helft hebben gespeeld en ook de nodige kansen bij elkaar hebben gespeeld. Toen liepen wij tegen de counter aan waardoor je 0-1 achterkomt, dan vind ik het heel mooi om te zien dat ze in de tweede helft alles gegeven hebben."

Dávid Hancko
Na afloop vertelde Hancko dat hij verwacht te blijven bij Feyenoord om zijn droom van voetballen in de Champions League uit te laten komen. Ook Slot ziet de verdediger van Feyenoord niet vertrekken, maar laat wel weten te verwachten dat ook hij wordt gevolgd door clubs. "Het zou me verbazen als hij niet in de gaten gehouden wordt door clubs die misschien in de hiërarchie boven ons zitten. Maar dat zal niet alleen voor hem zijn, want ik kan er nog wel een paar meer opnoemen. Ze weten wat ze hier hebben en ik heb de indruk dat Dávid hier super gelukkig is en de kans groot is dat hij blijft. Maar zoals er voor trainers clubs zijn waar ze naar luisteren, kan dat voor spelers ook zo zijn."

Orkun Kökcü
Slot bevestigt dat Kökcü misschien wel toe is aan zijn volgende stap, maar wil de transfer van zijn aanvoerder ook niet te makkelijk als zekerheid opschrijven. "Hij heeft het hier ook heel goed en de volgende stap zou ook kunnen zijn met ons de Champions League spelen. Maar voor hem om die stap te maken zal er toch een club moeten komen die betaalt wat wij voor hem vragen."

De trainer van Feyenoord verwacht niet zoveel uitgaande transfers als vorige zomer, maar kan geen zekerheid geven over bedragen die uitgegeven mogen worden. "De zekerheid is dat wij een hele goede selectie hebben, waar wij volgend jaar heel makkelijk weer mee kunnen starten. We hebben ook de zekerheid dat we ons proberen te versterken waar we kunnen, daar lijken we nu wat meer geld voor te hebben, maar dat wil niet zeggen dat we het er zomaar uit moeten gooien. De basis staat al heel goed. Als Orkun weggaat is dat een flinke aderlating maar voor het overige denk ik dat de basis heel goed staat."

Lees meer over
Orkun Kökcü Arne Slot Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties