Slot besloot dinsdagochtend bij Feyenoord te blijven

Arne Slot heeft tot in detail uitgelegd hoe de afgelopen periode is verlopen. De uitleg van de trainer staat haaks op de berichtgeving van diverse journalisten. Slot neemt op de persconferentie van vrijdagmiddag uitgebreid de tijd om tekst en uitleg te geven en wil vooral benadrukken dat hij al vrij snel heeft besloten om Feyenoord trouw te blijven.

Het gesprek tussen zaakwaarnemer Rafaela Pimenta en Feyenoord ging afgelopen woensdag geen moment over een mogelijk vertrek uit De Kuip. Slot had daarvoor al besloten bij Feyenoord te blijven. De meeting ging enkel en alleen over een mogelijke contractverlenging en daar is uiteindelijk een akkoord op gekomen. Slot en Feyenoord hebben afgesproken om het nieuws pas vrijdagmiddag naar buiten te brengen. Vanwege de onrust is besloten om donderdagochtend te communiceren dat Slot niet ging vertrekken.

"Ik heb afgelopen dinsdagochtend voor mezelf besloten dat ik bij Feyenoord wil blijven," begint Slot zijn verhaal. "Dat heb ik als eerste aan mijn stafleden kenbaar gemaakt en ook aan mijn zaakwaarnemer, die contact had met geïnteresseerde clubs. Dinsdagavond heb ik een bericht gestuurd naar Dennis te Kloese om hem te vertellen dat de afspraak van woensdag zou gaan over het voorstel van Feyenoord."

"Het gesprek van woensdag is Rafaela begonnen met de volgende zin: dat ik sowieso bij Feyenoord zou blijven en dat ze op geen enkele wijze het gevoel moeten hebben dat geïnteresseerde clubs gebruikt werden in de onderhandeling van die dag. Dus als je me iets nieuws wilt aanbieden, bied het dan aan op basis van de prestaties, niet onder druk van eventuele geïnteresseerde clubs. Dennis verdient credits voor alles wat er bij de club gebeurt. De enige persoon die heeft besloten dat ik nog bij Feyenoord ben, ben ik."

Slot benadrukt later op de persconferentie nogmaals: "Misschien wil ik dan mijn punt te veel benadrukken, maar ik wil duidelijk maken dat ik voorafgaand aan de onderhandelingen heb aangegeven dat ik, ongeacht of het contract wel of niet verlengd zou worden, bij Feyenoord zou blijven. Dit was om te voorkomen dat er geluiden zouden opkomen dat ik interesse zou hebben misbruikt. Ik denk ook niet dat het nodig was, gezien de prestaties die ik heb geleverd, die voldoende reden waren om een goed contract te krijgen. Die ik ook al had en nu nog steeds heb."

"Als ik mensen dingen toezeg om dingen voor mezelf te houden, dan hou ik dat ook voor mezelf. Als woensdagavond bekend is dat we eruit zijn en mijn contract verlengd is, was het idee om daar te wachten tot vrijdag om dat te communiceren. Dan hou ik me daaraan. Alleen heb ik wel donderdagochtend, toen er zoveel geruchten ontstonden en er zoveel over mij gezegd werd, besloten om kenbaar te maken dat ik sowieso bij Feyenoord zou blijven. Dat deed ik om te voorkomen dat er nog anderhalve dag geschreven zou worden waarin ik niet goed naar voren zou komen. Dit is iets wat je als onderdeel van je vak moet accepteren."

Negativiteit op sociale media
Slot neemt journalisten niks kwalijk. ''Ik kan het niemand verwijten. De enige die je het kan verwijten, dat ben ik. Als ik jullie zou bellen om te vertellen hoe het daadwerkelijk zit, dan zouden jullie de waarheid vertellen. Ik had het zelf heel makkelijk kunnen oplossen, dus moeten jullie elders informatie zoeken. Dan is het niet vreemd dat er iets wordt geschreven, aangezien er daadwerkelijk clubs geïnteresseerd waren. Maar dan ontstaat er wel een situatie waarbij op woensdagavond familieleden zeggen: 'Pap, op sociale media zijn ze wel heel erg negatief over je. Misschien moet je een keer naar buiten brengen wat je tegen ons zegt.' Om te voorkomen dat het nog verder escaleert, heb ik donderdagochtend een statement naar buiten gebracht.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties