Slot benadrukt: "We moeten naar onszelf kijken"

Slot benadrukt: "We moeten naar onszelf kijken"

Trainer Arne Slot baalde uiteraard na afloop van de verloren wedstrijd van zijn Feyenoord tegen Vitesse. Van het resultaat, maar ook van het voortdurend tijdrekken van de thuisploeg. Toch wilde hij na afloop heel helder hebben dat hij vond dat Feyenoord de nederlaag echt aan zichzelf te wijten had.

"We moeten vooral naar onszelf kijken", was een zin die Slot tijdens zijn gesprek met ESPN nog vaak zou herhalen. "Los van de speeltijd maken wij het onszelf heel moeilijk door twee goals weg te geven tegen een tegenstander tegen wie het niet makkelijk is om in je spel te komen. Ze spelen alles lang en proberen telkens vanuit de tweede bal te spelen. Om dan rust in je spel te krijgen is niet eenvoudig. Als je dan ook nog twee goals weggeeft, loop je constant achter de feiten aan."

Slot erkende wel dat hij zich het laatste halfuur behoorlijk gestoord heeft. "Er is niet gevoetbald. Het lag alleen maar stil door blessurebehandelingen, maar ik heb al gezegd dat we naar onszelf moeten kijken. Het is hun goed recht om zo te spelen. Wij moeten zorgen dat we ze niet in deze situatie brengen door niet twee zulke makkelijke tegengoals weg te geven."

"Daarnaast ben je ook afhankelijk van de scheidsrechter, hoeveel tijd hij erbij doet. Het leek me vrij normaal dat hij er tien minuten bij deed, maar je hoopt dat hij ook scherpte houdt hoelang daarin daadwerkelijk gespeeld wordt. Maar ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat we zelf twee grote fouten maken en daarmee Vitesse hun ideale spel laten spelen."

Lees meer over
Vitesse Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties