'SL Benfica nog steeds verbaasd over transfersom Aursnes'

'SL Benfica nog steeds verbaasd over transfersom Aursnes'

Fredrik Aursnes maakt sinds zijn komst grote indruk bij SL Benfica. De Noor maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar de Portugese topclub en bij zijn nieuwe club snappen ze nog steeds niet dat ze Aursnes voor een schijntje hebben kunnen binnenhalen.

Feyenoord en SL Benfica bereikten in augustus een akkoord over een bedrag van dertien miljoen euro, dat met bonussen nog kan oplopen tot vijftien miljoen euro. Daarnaast hebben de Rotterdammers een doorverkooppercentage van tien procent bedongen, zo maakte de club bekend via een officieel persbericht.

Oud-voetballer Ronald de Boer is onder de indruk van de 27-jarige middenvelder, die onder trainer Roger Schmidt vooral hangend linksbuiten speelt. ''Hij doet het fantastisch. Ik sprak onze Dani uit Portugal over Aursnes. Hij zei dat niemand hem kende, maar iedereen versteld staat van hoe goed deze jongen is en hoe goedkoop hij was.''

''Hij is bij veel clubs onder de radar gebleven en dat hij nu bij Benfica speelt, zijn ze ongelofelijk blij mee'', vervolgt de analist bij Ziggo Sport. ''Eigenlijk is hij een soort João Mário: Aursnes is heel stabiel en hij maakt weinig fouten. Bij Benfica zijn ze superblij met hem.'' De Noor heeft bij SL Benfica nog een contract tot medio 2027.

Lees meer over
Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties