Officieel: Aursnes vertrekt naar Benfica

Officieel: Aursnes vertrekt naar Benfica

Fredrik Aursnes is officieel speler van Benfica. De middenvelder vertrekt daardoor na één jaar bij Feyenoord, dat een bedrag van vijftien miljoen euro inclusief bonussen ontvangt. Aursnes heeft een contract tot medio 2026 getekend in Portugal.

De 26-jarige Noor was vorig seizoen één van de sterkhouders in het team van Arne Slot dat de Conference League-finale bereikte. Met Benfica gaat Aursnes de Champions League in. De Portugezen waren in de play-offs van de Champions League over twee wedstrijden te sterk voor FC Dynamo Kiev.

''Feyenoord heeft in korte tijd enorm veel indruk op mij gemaakt'', blikt Aursnes terug op de clubwebsite. ''Toen ik hier een jaar geleden binnen kwam, had ik niet verwacht na een seizoen alweer te vertrekken. Het was een bijzondere periode om meerdere redenen. Om te beginnen door onze manier van spelen, die goed bij mij past en waar ik veel plezier uit heb gehaald. Maar vooral ook door onze unieke prestaties in Europa, de mensen waar ik dagelijks mee samen heb gewerkt en niet in de laatste plaats de trouwe aanhang van Feyenoord.''

''Ik ben de club, en Frank Arnesen in het bijzonder, dankbaar voor het vertrouwen in mij. Ook wil ik iedereen die heeft bijgedragen aan de mooie, blijvende herinneringen die ik uit Rotterdam met me meeneem bedanken. Ik wens Feyenoord het allerbeste.'' Aursnes speelde 49 wedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij één keer scoorde en vier assists gaf. Hij had nog een contract tot medio 2024 in De Kuip. De kans is groot dat Feyenoord een vervanger gaat halen voor de Noor, zo zei Slot eerder deze maand.

Lees meer over
Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties