''Dan hoop ik dat het gunstig is voor zowel mij als de club''

''Dan hoop ik dat het gunstig is voor zowel mij als de club''

Marcos Senesi denkt na over zijn toekomst en overweegt na dit seizoen een stap hogerop te zetten. Feyenoord hoopt nog altijd zijn contract te verlengen, maar die kans lijkt momenteel klein. Toch zal de verdediger niet naar de eerste de beste club overstappen. Senesi heeft namelijk als doel om Europees op het hoogste niveau te spelen.

"Rotterdam is een plek waar ik me goed voel. Ik speel en ik voel me op mijn gemak hier. Maar ik ben ook een speler die voor meer gaat. De Champions League en de nationale ploeg zitten in mijn hoofd'', zo vertelt Senesi aan AS. ''De competitie is pas net begonnen, dus ik ben niet bezig met een transfer. Als ik ga, dan hoop ik dat het gunstig is voor zowel mij als de club.''

"De fans zijn erg belangrijk voor me. Ze doen me denken aan hoe fans in Argentinië zijn. Ze voelen zich geïdentificeerd met de manier waarop de club speelt en ze zijn bloedfanatiek. De Feyenoord-supporters zingen altijd", aldus de verdediger, die nog meer complimenten geeft. "Ik vind het leuk dat elke ploeg in Nederland probeert te voetballen. De meeste ploegen zetten druk en willen vooruit spelen." Senesi voelt zich opperbest in het systeem van Feyenoord. "Ik houd van onze manier van spelen. We hebben een bepaalde visie en dat werpt zijn vruchten af. We zijn het seizoen goed begonnen en nu moeten we dit doorzetten."

Senesi is inmiddels ook uitgegroeid tot een belangrijke persoon binnen de selectie van trainer Arne Slot. "De dag daarvoor kwam Slot naar me toe en zei hij: 'Ik moet met je praten.' Ik wist niet waar hij het over wilde hebben. Hij vertelde dat ik al langere tijd bij de club zit en dat ik een belangrijke speler ben, waarna hij me vroeg om derde aanvoerder te worden. Daar hoefde ik niet over na te denken. Ik zei meteen 'ja'. Het is een eer om aanvoerder van Feyenoord te worden, terwijl ik de taal niet spreek en uit een andere cultuur kom.''

Lees meer over
Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties