RET-buschauffeurs brengen nieuw lied uit met ode aan Jean-Paul Boëtius

RET-buschauffeurs brengen nieuw lied uit met ode aan Jean-Paul Boëtius

Over iets meer dan een week zal Feyenoord het tegen NEC opnemen in de bekerfinale van 2024. Voor de zingende buschauffeurs van RET was dit reden genoeg om weer van zich te laten horen. Nadat de groep in 2017 al een melodie wist te maken op Sweet Caroline, hopen ze nu hetzelfde te bereiken met hun nieuwe lied 'De Tempel Van Zuid'. Met een ode aan de iconische Kuip hopen ze ook geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker, een ode aan Jean-Paul Boëtius, zo noemen ze het zelf.

"Toen Feyenoord in 2017 kampioen werd, maakte ik een liedje op de melodie van Sweet Caroline om dat te vieren", begint leadzanger Aad van Hemert tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat werd meteen een hit, sterker nog: het is nog steeds een paar keer per wedstrijd te horen in de Kuip. Dat groeide uit tot hét kampioenslied van Feyenoord. Inmiddels zing ik samen met een aantal collega's en we nemen af en toe liedjes op over Feyenoord."

Volgens Van Hemert wil de groep in aanloop naar de bekerfinale een gevoel van saamhorigheid creëren. "Er zijn talloze liedjes over en voor Feyenoord en ze vertegenwoordigen bijna allemaal hetzelfde gevoel: het verhaal van de supporter die van kleins af aan in de Kuip komt. Het is iets religieus voor de meeste mensen, dat willen we vertegenwoordigen. Daarnaast is ook dit lied gekoppeld aan een goed doel."

Het goede doel
De mannen koppelen hun nieuwe hit graag aan het goede doel. "Voormalig clubarts van Feyenoord Casper van Eijck is bezig met een groot onderzoek naar alvleesklierkanker en daar heeft hij een inzamelingsactie voor gestart. Wij hebben dit lied gekoppeld aan zijn actie, zodat Feyenoorders via ons kunnen doneren. Daarnaast dragen we dit lied op aan oud-Feyenoordspeler Jean Paul Boetiüs, die voor de tweede keer in korte tijd de strijd aangaat met kanker. Hij speelt al een tijdje niet meer bij Feyenoord, maar hij heeft de jeugdopleiding hier doorlopen. Dit is een eerbetoon aan hem."

Doneren aan het goede doel kan via deze link.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties