Boëtius dankbaar voor steun Feyenoord: "Mijn club"

De wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo stond zondag deels in het teken van Jean-Paul Boëtius. De oud-Feyenoorder en kind van de club deelde afgelopen week het trieste nieuws dat hij voor de tweede keer kanker heeft. Als steunbetuiging kwamen de spelers van Feyenoord het veld op met shirts met de tekst 'Sterker door strijd JP'.

Boëtius zelf liet blijken erg dankbaar te zijn voor deze actie. Via Instagram deelde hij verschillende foto's van de steunbetuiging, met daarbij de tekst 'mijn club'. Boëtius doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, brak door en keerde enkele jaren later nog eens terug. Ook trainde hij in de zomer van 2022 een tijdje mee met de ploeg van Arne Slot.

"Ik ken hem goed is overdreven, maar ik ken hem goed genoeg om het nog vervelender te vinden", zei Slot daar zondag na de wedstrijd over tegenover ESPN. "Jean-Paul is een heel goede jongen. Dat heb ik in die twee, drie weken dat hij bij ons was gemerkt. Hoe hij medespelers hielp, hoe hij überhaupt in het leven staat. Ook nu merk je dat hij ondanks z'n ziekte nog heel positief is. We wensen hem alle sterkte en kracht en hopen dat hij ook nu weer zal genezen."

Ook Quinten Timber werd geraakt door het nieuws, vertelde hij aan dezelfde zender. "Veel jongens kennen hem. Hij heeft bij ons getraind en is een jongen van de club. We wilden hem steunen en dat hebben we zo gedaan", doelde hij op de shirts bij de opkomst. "Ik hoop dat hij die steun voelt, dat kan hij wel gebruiken. Ik bid elke dag voor hem. Dat weet hij ook. Hopelijk doen meer mensen dat."

In Dit Was Het Weekend sprak Karim El Ahmadi zijn steun uit voor zijn oud-ploeggenoot. De twee hebben nog goed contact en gaan zelfs regelmatig samen hardlopen. "Twee weken geleden nog. Volgens mij was er toen niet veel aan de hand; hij liep me aan alle kanten voorbij. Zo gek is het eigenlijk dat dit nu blijkt. Maar het is een heel positieve jongen en het eerste wat hij gelijk zei, was: 'ik kom er wel doorheen'. Hij staat er sterk in en ik geloof ook dat hij erdoorheen komt."

yv2024310yv2024310a9c09194
Lees meer over
Jean-Paul Boëtius
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties